Teknoloji Yaşlanınca kilo almanızın nedeni metabolizma değil

Yaşlanınca kilo almanızın nedeni metabolizma değil

27.07.2018 - 17:41 | Son Güncellenme:

Birçok insan kilo alımı için yavaş metabolizmayı suçluyor. Fakat bunun gerçek suçlusu metabolizma değil. Yapılan bir araştırmaya göre kilo almanızdaki en büyük neden metabolizma hızınızdaki düşüş değil hareketlerinizim azalması.

Yaşlanınca kilo almanızın nedeni metabolizma değil

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Yaşlandıkça alınan kilolar ve bu kiloların verilmesindeki asıl suçlu metabolizma değil hareket sıklığınızın azalması. Aslında, yaş ile ilgili kilo alımı, Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre, 30 yaşından sonra azalan metabolizma hızınız değil, aktivitelerimizle daha fazla ilgili.

Metabolizmamız, vücudumuzun doğal olarak kalori yakma işlemini gün boyunca yaptığınız çeşitli aktivitelere göre değiştiriyor. Ne yazık ki, yemeklerimizi sindirdiğimiz ve enerji yaktığımız oran, kilo kaybına neden olacak kadar önemli ölçüde değiştirilemiyor. Hayır, baharatlı yiyecekler ve yeşil çaylar metabolizmanızı hareket geçirmiyor. Fakat yaşlandıkça, aynı diyete sadık kalarak daha az aktif oluyoruz. Araştırmacılar yaşlandıkça ekstra kilo almanın gerçek suçlusunun aktivitelerin azalması olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

Kilo alımından kaçınmak için, gününüze düzenli hareketler eklemek çok önemli. Bu, işyerindeki merdivenleri çıkmak veya spor salonuna haftada birkaç kez daha fazla gitmek anlamına gelebilir. Her küçük sayı önemli.

Hareket etmenizi ve nefes almanızı sağlayan her türlü çaba sizin faydanıza olabilir. Haftada iki kez kalp atışınızın hızlanmasına neden olan kickboks dersi ya da 30 dakikalık yürüyüş, beyniniz ve vücudunuz için oldukça faydalı.

Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde yayınlanan bu çalışma, 4.800'den fazla yetişkinden elde edilen fiziksel aktivite ve ölüm oranlarına ilişkin verilerden yola çıkılarak yapıldı.