Geri Dön
'The Crown' dizisi hakkında Kraliyet Ailesi ne düşünüyor?

'The Crown' dizisi hakkında Kraliyet Ailesi ne düşünüyor?

Britanya Kraliyet Ailesi'nde yaşanan gerçek olaylara dayanan 'The Crown' dizisinin 4. sezonuna dair fragmanı henüz yayınlandı. Son derece ilgi çekici olan dizi büyük bir kitleyi sabırsızlıkla kasım ayına dek bekletiyor. Peki, bu diziyle ilgili olayın kahramanlarının düşünceleri neler?

Mustafa Matur
Mustafa Matur

Kraliçe Elizabeth'in, sarayında terlikleriyle oturup patlamış mısır eşliğinde kendi hayatıyla ilgili diziyi izlemesini hayal edince hepimize komik geliyor doğrusu. Ancak görünüşe göre Kraliçe ilk sezonların tamamını izlemiş.

Haberin Devamı

Ingiltere'de Lordlar Karması"ndan Kraliçe'ye yakın olan bir senyor Sunday Express Gazetesi'ne verdiği röportajda Kraliçe'nin en genç oğlu Edward ve onun eşi Sophie'yle birlikte Windsor Kalesi'nde bu dizinin ilk sezonlarını izlediğini ve oldukça beğendiğini söyledi. Ancak dizide bazı tasvilerin ve olayların aşırı dramatize edildiğini, gerçeklikten uzaklaştığını da eklemiş. İlk sezon her ne kadar geçmişe götürse de II. Elizabeth izlerken ciddiyetinden taviz vermemiş anlaşılan.

Kraliçe'yi sinirlendirmiş

İkinci sezon çıktığında ise Kraliçe'nin diziye olan bakışı tam tersine dönmüş. Bu sezonda Kraliçe'nin bazı olaylara geleneklerden ötürü müdahale edememesi ve eşi Phillip'in aşırı antipatik gösterilmesi II. Elizabeth'i bir hayli üzmüş ve sinirlendirmiş. Senyorun ifadelerine göre Kraliçe, bu sezonda gösterilen oğlu Prens Charles'ın eğitimi konusunda eşi Phillip'in son derece katı ve anlayışsız tavrının gerçeği yansıtmadığını söylemiş ve dizinin böyle bir seyir halinde olmasından da endişe duyduğunu dile getirmiş. Nitekim geçen yıl eylül ayında da Kraliyet sözcüleri bu dizideki olayların yüzde yüz gerçeği yansıtmadığını, elbette kurguların da var olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Bu uyarılardan sonra 3'üncü sezonun biraz daha sakin geçtiğini söylesek yanlış olmaz. İşlediği konuların çok daha sert olmasına rağmen dizi 3'üncü sezonunda 2'nci sezonuna nazaran olaylara daha yüzeysel yaklaşmış. Anlaşılan bazı uyarılar dikate alınmış.

Peki ya 4'üncü sezon?

Prenses Diana ve Margaret Thatcher gibi isimlerin canlandırılacağı 4'üncü sezon dizinin izleyici kitlesinin en merak ettiği sezon desek yeridir. Dizinin olaylara nasıl yaklaşacağı da ayrı bir merak konusu. Özelllikle toplum üzerinde çok büyük sempatisi olan Prenses Diana'yı nasıl tasvir edecekleri sabırsızlıkla bekleniyor. Dizi yapımcıları cesur davranıp olayları iki taraftan da yansıtacak mı yoksa Kraliçe'nin keyfini kaçırmamak adına sadece Kraliyet'in bakış açısıyla mı yansıtacak hep birlikte göreceğiz...

Benzer İçerikler