The Others 1 milyon doların kuryesi gözaltında

1 milyon doların kuryesi gözaltında

13.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

1 milyon doların kuryesi gözaltında

1 milyon doların kuryesi gözaltında


Ünlü bir gazeteciye 1 milyon dolar götüren koruma sorgulanıyor. Anne Esenler'in evine yapılan baskında milyonlarca dolarlık banka cüzdanları ele geçti


       Kasırga Operasyonu kapsamında tutuklanan Yahya Murat Demirel'in eşi Ayşenur Esenler'in annesinin Kadıköy'deki evine baskın düzenlendi. Polis, yapılan aramada Demirel'in kendi elyazısıyla Ayşenur Esenler'in annesine gönderdiği bilgi notlarıyla Esenlere ve ailesine ait banka hesap cüzdanlarına ulaştı.
       Kasırga Operasyonu'na devam eden İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki akşam Ayşenur Esenler'in annesi Bercis Nesrin Esenler'in evine baskın düzenlediler. Baskında, Demirel'in Esenler'in annesine elyazısıyla yazdığı ve parasal sorunların çözümü konusunda yardım edebilecek üst düzey bürokrat ve siyasilerin isimlerinin yer aldığı bilgi notları ele geçirildi. Polis ayrıca, Esenler'in bir milyon 100 bin, annesi ile babası Ali İhsan Esenler'in birer milyon dolarlık mevduat hesaplarını gösteren cüzdanlara ulaştı. Hesapların Egebank gibi el konulan Yaşarbank'ta açıldığı saptandı, deliller Ankara'ya gönderildi.

       Bekir ve Ender de yakalandı
       Demirel'in şoförlüğünü yapan ve Egebank'a el konulduğu gece Genel Müdürlük binasından malzeme taşıdığı belirlenen Bekir Özen ile ünlü bir gazeteciye bir milyon dolar götürdüğü öne sürülen koruması Ender Keskin de dün yakalanarak gözaltına alındı. Bu kişilerin Demirel'e ait para ve hisse senetlerini, kendi adlarına açılan hesaplarda sakladıkları iddia ediliyor.
       Aynı operasyonda Egebank Genel Müdür eski Yardımcısı Kevin Hood, Yönetim Kurulu üyeleri Hüsnü Barbaros Olcay, Emine Merve Ceylan, Emine Jale Oktay ile Demirel'in eski koruması Ayhan Ataman da yakalandı. Gözaltına alınan yedi kişi, Ankara DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi.

       İngiliz ortak
       Egebank'a bağlı olarak Kıbrıs'ta kurulan Off Shore LTD. şirketinin yöneticiliğini yapan Kevin Hood'un adının ise kurulan paravan şirketlere Off Shore'daki paraların aktarılmasında geçtiği belirtildi. Hood'un, Egebank'taki paraların aktarılması amacıyla Virgin Adaları'nda kurulan Yonni ve Dina isimli şirketlerin kuruluşunda da etkin rol oynadığı bildirildi. Hood'un, Demirel'e en yakın isimlerden birisi olduğu ifade ediliyor.