The Others 137 metrelik ‘buz’ şelaleye tırmanmak

137 metrelik ‘buz’ şelaleye tırmanmak

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsviçre’nin merkezinde yer alan Wolfenschiessen bölgesindeki donmuş bir şelaleye Walter Hungerbühler adlı bir kişinin tırmanırken görüntülenmesi Milliyet’te “137 metrelik ‘buz’ şelaleye tırmandı” başlığıyla yer aldı. Haberde şu ifadele yer veriliyor:

137 metrelik ‘buz’ şelaleye tırmanmak


İsviçre’nin merkezinde yer alan Wolfenschiessen bölgesindeki donmuş şelaleye tırmanmak isterken görüntülenen Walter Hungerbühler, görenleri şaşkına çevirdi.

Tırmandı mı?
137 metrelik bu donmuş şelale, buz tırmanışı derecelendirmesi içinde en zorlularından biri olarak kabul ediliyor. Bu ilginç manzara ise tesadüfen yoldan geçen fotoğrafçı Rainer Eder tarafından görüntülendi.
Leyla Erenler adlı okurumuz “Haberinizin fotoğrafında ‘şelaleye tırmanamadı’ diyorsunuz. Başlıkta ‘şelaleye tırmandı’ diyorsunuz. Haberi yazarken de ‘tırmanmaya çalıştı’ diyorsunuz. Tırmandı mı? Tırmanamadı mı? Tırmanmaya çalıştı mı? Hangisine inanmak gerekiyor bilemedim” diyor.
Dış Haberler Servisi’nin Okur Temsilcisi’ne gönderdiği açıklama şöyle: “Haber sayfaya konulurken Yazıişleri kaynaklı olarak resim altında bir yazım hatası olmuştur. Okuyucularımızdan özür diler, dikkatleri ve ilgileri için teşekkür ederiz.”
Ombudsman’ın Görüşü: Haberin dili de sorunlu. Daha net ifadeler kullanılmalıydı.