The Others 29 Ekim’de yaşanan ‘protokol’ sorunu

29 Ekim’de yaşanan ‘protokol’ sorunu

03.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kırklareli Valiliği’nden protokol kriziyle ilgili habere yalanlama geldi. DHA ise haberin doğruluğunu fotoğrafla savundu

29 Ekim’de yaşanan ‘protokol’ sorunu

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş'un, Dereköy Sağlık Ocağı'nda görevli bir doktoru gece yarısı lojmanda ziyaret ettiğine ilişkin iddiayı TBMM gündemine taşıyan CHP Milletvekili Turgut Dibek'i, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde protokol tribününde ikinci sıraya attığı, bu tutuma tepki gösteren parlamenterin kutlamaları halkın arasında izlediğine ilişkin DHA haberine de açıklama geldi.
Kırklareli Valiliği Basın Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

'Birinci sırada yer ayırıldı'
"Sayın Dibek'e, protokol görevlileri tarafından protokol tribününün birinci sırasında, Kırklareli Üniversitesi Rektörü'nün yanında, Başsavcı'dan ve Rektör önce gelmek üzere yer ayırılmıştır. Protokol görevlileri, milletvekillerinin protokoldeki yerleri konusundaki İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine de uygun olarak Sayın Dibek'e yer ayırmışlardır.
İddia edildiği gibi, bu konuda İl Valisi Hüseyin Avni Coş'un görevlilere herhangi bir talimatı da söz konusu olmamıştır. 3. Vali, komutan, Belediye Başkanı ve diğer protokol yerlerini alıp tören başladıktan sonra Sayın Dibek, bir grup partiliyle beraber gelerek, protokol tribününde kendisine ayırılan yeri beğenmediğini, 'Vali'nin yanında oturmak istediğini' beyan etmiştir. Ancak, tören geçişini kabul edecek olan Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı üçlüsünün bulunduğu en ön tarafta oturmasına müsait yer olmaması nedeniyle talebi karşılanamamıştır.
Bunun üzerine Sayın Dibek, protokol tribününde oturmaktan vazgeçtiğini belirterek beraberindeki partililerin alkışları arasında tribün önünden ayrılmıştır. 'Yer' konusunun, daha önce Sayın Dibek'in İl Valisi'ne yönelttiği asılsız suçlamalarla irtibatlandırılması yanlış ve yakışıksızdır."

'Haberimizin arkasındayız'
DHA'nın Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Eşmen, Milliyet Okur Temsilcisi'ne şu değerlendirmeyi yaptı:
"Fotoğraflı olarak servis yaptığımız haberimizin her kelimesi doğrudur. Arkasındayız. Geçen bayramların aksine oturma düzeni böyle değildi. Milletvekili ile Vali Coş'un tartışma sahneleri fotoğraflı olarak abonelerimize servis yapılmış, ayrıca milletvekilinin ve valiliğin açıklamasına konuya ilişkin haberlerimizde yer verilmiştir."

29 Ekim’de yaşanan ‘protokol’ sorunu



Kırklareli'nde geçen yılki Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Vali Avni Coş (ortada), CHP Milletvekili Turgut Dibek (solda komutanın yanında) protokolde ilk sırada oturmuşlardı. Fotoğraflar: KIRKLARELİ DHA