The Others Adnan Hoca ‘masal kahramanı’ çıktı

Adnan Hoca ‘masal kahramanı’ çıktı

23.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Adnan Hoca ‘masal kahramanı’ çıktı

Adnan Hoca ‘masal kahramanı’ çıktı


Seks kasetleri, ‘motorlar’, şantajlarla ünlü Adnan Oktar davasında 19 mağdurdan 14’ü ifadesini geri aldı, sanıklar polis ifadelerini reddetti, deliller inkar edildi. Bu gelişmeler sonucu, Türkiye’nin en tehlikeli tarikatının başı olduğu iddia edilen Oktar için savcı “Suça dair şüphe azalmıştır" diyerek tahliyesini istedi


       İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın, “Öcalan’dan bile tehlikeli" dediği Adnan Hoca lakaplı Adnan Oktar tarikatı, son gelişmeler sonucu ‘koca bir fos!’ çıktı.
       Bilim Araştırma Vakfı’nın (BAV) fahri başkanı Adnan Hoca ve cemaatine yönelik operasyon, 12 Kasım 1999’da bir sabaha karşı baskınıyla başladı. Silivri ve Kandilli’deki villalar ile İstanbul’un lüks semtlerindeki birçok evde Oktar’la birlikte 85 kişi gözaltına alındı. Polis ve savcılığın aldığı ifadeler, operasyonda ele geçirilen belge ve dökümanlar ışığında İstanbul DGM’de hazırlanan iddianamede, Oktar’ın seks ve şantaj çetesiyle ilgili iddialar gündeme geldi.

Seks fetvalı tarikat

Sanık müritler Oktar’ın talimatıyla cinsel ilişkiye girdikleri kızları gizli kameraya çektiklerini, bu kasetleri örgütten çıkmak isteyen kızlara şantaj unsuru olarak kullandıklarını itiraf etti.
       Sanıklar, mankenler Nefise Karatay, Ebru Destan, Eda Modoğlu ve şarkıcı Harika Avcı’nın bu tür kasetlerinin olduğunu ileri sürdü. İddianamede, seks kasetleriyle ilgili Ebru Şimşek’in, şantaj amacıyla basına dağıtılan kasetleri delil olarak gösterildi.
       İstanbul DGM, Oktar’ın Silivri’de bulunan saray benzeri çiftiğine tedbir kararı koydu. Oktar ve 35 adamı hakkında İstanbul DGM’de, “Çıkar amaçlı örgüt kurmak", “Tehditle menfaat sağlamak" suçlarından 16 yıl ağır hapis itemiyle dava açıldı.

Hoca nikah hazırlığında

       İşte tüm bu bilgi ve ifadelerin ardından, dava başlamadan önce polise sayfalarca ifade veren 19 mağdurdan 14’ü, şikayet dilekçesini geri aldı.
       Poliste işkence gördüklerini öne süren sanıklar, itirafları ve iddiaları reddetti, ayrıca Uluslararası Af Örgütü ve İnsan Hakları Derneği’ne başvurdu. Ve sonuçta, sanıklardan 18’inin katılmadığı ilk celsede, savunmaların birçoğu yapılmamış olmasına karşın savcı Selamettin Celep, Oktar’la birlikte yedi kişi olan tüm tutuklu sanıkların tahliyesini istedi. Celep, talebine gerekçesini de şu ibret olacak sözlerle açıkladı: “Suçun işlendiğine dair şüphe azalmıştır."
       Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdiği halde Hocacılar, Haziran ayına ertelenen duruşmada, “Kesin tahliye çıkar" umuduyla DGM’den ayrılırken, iddialara göre Adnan Oktar da, annesinin bulduğu gelin adayıyla nikahı için hazırlıklara başladı bile...