The Others Altı cana bir yıl ceza

Altı cana bir yıl ceza

19.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Altı cana bir yıl ceza

Altı cana bir yıl ceza


MÜMİN ÇOTAK Yalova (DHA)


       Marmara depreminin ardından Yalova'da açılan deprem davalarının üçüncüsü de karara bağlandı. Bahçelievler'de altı kişinin öldüğü binanın inşaat mühendisi İbrahim Baltacı üç, arsa sahibi Niyazi Kuyumcu ve müteahhit Osman Özkoç da birer yıl hapis cezasına çarptırıldılar. Mahkeme, yıkılan binaya ek kat izni veren Yalova Belediyesi hakkında da suç duyurusunda bulunmaya karar verdi.
       Yalova Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davaya, Fatih caddesinde yıkılan apartmanın sorumluları Baltacı, Özkoç ve Kuyumcu katıldılar. Sanıklar, bilirkişi raporuna itiraz ederken, belediyenin de suçlu olması gerektiğini söylediler. Mahkeme Başkanı Ömer Hançerlioğlu, Baltacı'ya (45) üç yıl hapis ve 30 milyon lira, Özkoç (56) ve Kuyumcu'ya (50) da birer yıl hapis ve 10'ar milyon lira para cezası verdi.
       Hançerlioğlu, 1984'te inşa edilen, 1987'de yapılan plan tadilatı sonucu, Deprem Yönetmeliği'ne aykırı olarak, dört katlı binaya 5. kat izni veren Yalova Belediyesi ve projeyi hazırlayan inşaat mühendisi Kenan Baş hakkında, cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.