The Others Anıtkabir’e gölge yok

Anıtkabir’e gölge yok

18.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Anıtkabir’e gölge yok

Anıtkabir’e gölge yok


Gökçek’in oyunu Çankaya Belediyesi’ne takıldı. Hastanenin 4 katı bugün yıkılacak


       FP’li Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin izniyle Anıtkabir’in siluetini bozacak şekilde sekiz kat olarak yapılan Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin ek bölümünün yıkılması gündeme geldi. Çankaya Belediye Başkanı Haydar Yılmaz, 17 Haziran’da mühürlenen inşatın yıkılması için gereken yasal sürenin dolduğunu belirterek, “Encümenden karar alarak yıkımı gerçekleştireceğiz" dedi.
       Başkent Üniversitesi’nin, İmar Yönetmeliği’nde “umumi bina" tarifi yapılan maddeye dayanarak inşaat yapmak için kendilerinden ruhsat istediğini anlatan Yılmaz, “Biz de buraya dört kat izni verdik" dedi.
       Yılmaz, şöyle konuştu: “Yapılan kontrollerde, mühür fekki yapılarak inşaata devam edildiği görülmüş ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Sahiplerine tanınan süre 17 Temmuz’da son bulmaktadır."

       “Gereği yapılır
       Yerel yönetimlerin uygulamalarını denetleyen İçişleri Bakanlığı da Anıtkabir tartışmasını incelemeye aldı. İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Milliyet’in sorusu üzerine, “İmar mevzuatına bakılması lazım. Usulsüzlük varsa gereği yapılır" demekle yetindi.

       Hastane nasıl yıkılacak?
       Çankaya Belediyesi, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine göre yıkımı yapacak. 32. maddeye göre; mühürlenen ruhsata aykırı bina bir ay içinde ruhsata uygun hale getirilmeyen bina belediye encümeni veya İl İdare Kurulu kararıyla yıkılabiliyor. Hastane için verilen süre dün dolduğu için tartışılan dört katlık bölüm bugün yıkılabilecek.