The Others Arka sayfa tartışılıyor

Arka sayfa tartışılıyor

08.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Arka sayfa tartışılıyor

Arka sayfa tartışılıyor


Spor haberlerinin Milliyet’in arka sayfasını terk edip iç sayfalara kaymasına ve arka sayfanın "light birinci sayfa"olarak geniş bir yelpazeye yayılan haberlere açılmasına okurlardan tepkiler, yorumlar geliyor.
Birgül ve İlkay Erdener, "Spor arka sayfaya dönsün" diye yazmışlar. "Bunca yıllık evinden kovulmasın spor. Toplumun büyük bölümü heyecanına, coşkusuna ilk saniyede arka sayfada kavuşsun. Türkiye’de ön sayfanın iç karartıcılığından tek kurtuluş yolu böyle bir arka sayfadır..."
Serkan Arman’ın tepkisi: "Milliyet’i arka sayfadan başlayarak okumaya alışmış olan sporsever okuru küstürmek dışında bir sonuç getirmez. Bu girişim, gelenek oluşturmanın gelenek yıkmaktan çok daha zor olduğu dersinin alınmasıyla, eminim ki son bulacaktır."
Dr Bahar Sınav’ın notları: "Spor haberlerini arka sayfada görmek istiyorum. Ve Milliyet’in futbol yanında çok daha fazla basketbol ve voleybol haberleri vermesini bekliyorum."
Erdem Talu, değişiklikle ilgili yorumunda eski günleri anımsıyor:
"En eski okurlarınızdan biri olmalıyım. 1950’li yıllarda TV olmadığından, golleri iyice görmek için Milliyet’in arka sayfasına bakardık. O zamanlar, Milliyet’in en önemli özelliklerinden biri, usta fotoğrafçıların çektikleri bu fotoğraflardı. Spor haberlerinin arka sayfada olması, diğer gazetelere göre önemli bir özellikti bence. Spora meraklı olanlar, ön sayfaya baktıktan sonra arka sayfaya geçip, sondan başa doğru okuyorlardı. Bir değişiklik yapılacaksa, taklit şeklinde olmamalı, olumlu bir yenilik getirmeli. Örneğin Milliyet 2000 veya 2001 gibi, veya Spor eki gibi."
Bora Ayyıldız, Aydın Aka, Mustafa Göker ve Ahmet Gürsoy da değişime karşı çıkanlar arasında.
Hakkı Altan, değişimi olumlu buluyor: "Arka sayfa tam istediğim gibi, çok güzel oldu. Gazete sanki tazelendi. Eskiden gazeteyi arkadan okumayan ben, birkaç gündür oradan başlar oldum okumaya..."
Melis Günver de aynı fikirde: "Futbolla pek ilgilenmediğim için arka sayfaya hiç bakmadığım günler olurdu. Şimdi bakıyorum ve sanki gazeteyle daha sıcak bir ilişki kurmuş gibi hissediyorum kendimi. Bence çok olumlu bir gelişme. Bu sayfada dünyadan ilgi çekici moda, bilim ve çevre haberleri görmek isterim.."
Burcu Aksoy, "doğru bir karar" diyor.
Yılmaz’ın geçen haftaki çağrısına yanıt vererek görüş belirten toplam 37 okur içinde 23 tanesi değişimi beğenmiyor, diğerleri destekliyor.