The Others Aydın Doğan'a ödül

Aydın Doğan'a ödül

06.07.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Aydın Doğan'a ödül

Aydın Doğana ödül

       İPEK Yolu Vakfı, Türk dünyasına yaptığı hizmetler nedeni ile Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a, "İpek Yolu Hizmet Ödülü" verdi. Aydın Doğan, bu ödülle İpek Yolu Vakfı Onur Üyesi oldu. Vakıf, ayrıca Yavuz Donat, Taha Akyol ile Uğur Dündar'a da ödül verdi.
       Türk dünyasına yönelik çalışmalar yapan, merkezi Ankara'da bulunan İpek Yolu Vakfı'nın Antalya Turem Otel'deki toplantısından sonra, vakfın amacına yönelik çalışma yapan kişi ve kuruluşlara "Hizmet Ödülleri" dağıtıldı. Ödül törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Derviş Eroğlu, Burdur Valisi Süleyman Oğuz, Antalya Valisi Hüsnü Tuğlu, Milletvekili Yusuf Öztop, TSE Başkanı Mehmet Yılmaz Arıyörük katıldı.
       Türkiye ile Türklerin yaşadığı Avrasya ülkeleri arasında bir köprü vazifesi görmesi, güven ve işbirliginin gelişmesine önemli katkılarından dolayı Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'a İpek Yolu Hizmet Ödülü verildi. Bu ödülü alan Aydın Doğan ayrıca İpek Yolu Vakfı Onur Üyesi oldu. Vakıf, Milliyet Gazetesi Yazarı Yavuz Donat ve Taha Akyol ile Kanal D Genel Koordinatörü Ugur Dündar'a da hizmet ödülü verdi. Aydın Doğan, Yavuz Donat, Taha Akyol ile Uğur Dündar'ın ödüllerini Milliyet Gazetesi Akdeniz Bölge Temsilcisi Taner Atilla aldı.
       Ödül töreninde konuşan KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, "İpek Yolu Vakfı çeşitli ülkelerde hizmet yapan arkadaşlarımızı çok güzel bir biçimde ödüllendirdi. Anavatan Türkiye'den sonra ilk özgürlügüne karışan ülke olarak kıvanç duyuyoruz. Yeni Türk toplulukları bağımsızlığını almak için eylemler gerçekleştiriyor. Avrupa Birliği'nin ayak oyunlari ile ülkemiz çeşitli sıkıntılar içine girmektedir. Dünya Kıbrıs'a bakıyor ve görüyor. Fakat görmeyen, bilmeyen bir Dünya ile karşılaşıyoruz. KKTC hakettiği yeri Dünya Devletleri arasında alacaktır. KKTC olarak ilk beklentimiz Türk devletlerinin bizi tanımasıdır. Türk devletleri birbirlerine sıkı eller ile sarılmalıdır" dedi.