The Others "Beni öldürmek istiyorlar"

"Beni öldürmek istiyorlar"

17.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Beni öldürmek istiyorlar"

Beni öldürmek istiyorlar


Öldürülme korkusu zırhlı araç aldırdı


       İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, kendisine yönelik planlanan suikastlara karşı korunmak için Kenan Evren'in Cumhurbaşkanlığı döneminde kullanılan zırhlı aracını aldı.
       Perinçek, geçen yıl ihaleyle satışa çıkarılan arabayı bir vatandaştan aldığını söyledi. ABD başkanlarını korumak amacıyla üretilen Chavrolet marka aracı bir yıl önce 3 milyar liraya aldıklarını belirten Perinçek, daha önce de zırhlı araç kullandığını söyledi. Perinçek, "Devlet bana koruma vermişti; fakat hapse girdikten sonra eskort korumalar geri alındı. Şimdi sadece yakın korumam var" dedi.
       Perinçek, uzun yıllardır sıkı korunduğunu söyleyerek, "30 yıldır tehdit alıyorum. Beni öldürmek istiyorlardı; ama iki yıldır açık suikast planlarıyla karşı karşıya kaldım" diye konuştu.

Hizbullah ve Çakıcı iddiası

       Perinçek, kendisinin Aladdin Çakıcı aracılığıyla öldürülmek istendiğini ifade ederek, "1998 yılında bana karşı düzenlenmek istenen suikaste aracı olmak istemeyen Çakıcı, bu suikastle birlikte kendisinin de öldürüleceğini düşündü. Bu nedenle de plandan vazgeçti. Bu suikasti gerçekleştirmek için daha sonra İzmir'den MHP'li bir gencin görevlendirildiği bize ulaştı. Suikast planı hayata geçemedi; Bu olaylardan sonra MHP'li genç bu olayın nasıl düzenlendiğine ilişkin bize bilgi verdi. Bu bilgileri bir video kasetine kaydettik. 1999 yılının Aralık ayında Hizbullah yönelik yapılan operasyonlarda benim öldürüleceğime ilişkin belgeler ele geçirildi. Bu belgeler devlette bulunuyor."