The Others Bir haber, beş yanlış

Bir haber, beş yanlış

31.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nihat Kanbur’un Ceza Hukuku Özel Hükümler Dersi sınavında, cinsel suçlarla ilgili lezbiyen ilişkiyi konu alan bir soru nedeniyle soruşturmaya uğradığı, rektörün konuyu araştırdıktan sonra karar verecekleri yönündeki açıklaması Milliyet’te “Rektör, Lezbiyen sorusu soruşturmasını bitirdi” başlığıyla yer aldı.

Bir haber, beş yanlış

Okurumuz Mustafa Dayıoğlu gönderdiği açıklamada şöyle diyor: “Haberinizde Yrd. Doç. Dr. unvanını ‘Prof. Doç. Dr’ olarak yazmışsınız. İkincisi ‘iki kadın üzerinden kurguladığı lezbiyen ilişkiyi sorusu nedeniyle açılan soruşturma durduruldu’ ne demek? Peki kim açmış soruşturmayı, üniversite mi savcılık mı? O da belli değil. Ayrıca rektör ‘konuyu araştıracağız’ diyor bitirdik demiyor.
Sahi soruşturmaya konu olan soru ne? Bir ilişkide cinsel beraberliğin nasıl gerçekleştiğinin bir hukuk dersinde ayrıntısı niçin verilir bilmediğiniz için 40 puan değerinde diye esprili bir dil kullanmayı tercih edeceğinize soruyu yazsanız okurlara daha faydalı olursunuz.”