The Others Bir haber isyanı...

Bir haber isyanı...

01.07.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Bir haber isyanı...

Bir haber isyanı...


İngiliz Daily Star gazetesinin haberine atfen 18 haziran tarihli Milliyet’in arka sayfasında yer alan Kürtlerin Seks İsyanı başlıklı haber, çok sayıda tepkiye yol açtı. Bu haberde, Liverpool’daki bir grup Kürt mültecinin iki kişi kaldıkları odalarda cinsel ilişki imkanı olmadığı gerekçesiyle açlık grevi başlattıkları kaydediliyordu.
Serkan Aymaz, "Güneydoğu halkı iş, aş, fabrika ve huzur taleplerinin haberlere konu olmasını beklerken, böyle bir magazin haber önem vermenize çok üzüldüm" diye yazmış. Ekrem Akbaş, "Kürtlerin seks feryadı yerine aş ve çocuklara temel eğitim feryadını başlık yapmanızı beklerdim" diyor. 20’yi aşkın eleştiride sık sık "bu tür haberler Milliyet’i haketmediği kadar hafifletiyor" uyarısı var.
Yorum: İngiliz basınına da yansıyan bu eylemin haber değeri taşıdığı açık. Ama bu eleştirilerde de düşündürücü bir yan va:. Hangi haberler ne kadar büyütülüp hangi konular önemsenmeli?
Haber seçimi ve değerlendirmesiyle doğrudan ilgili olduğu için bu uyarıları yazı işlerindeki arkadaşlarım ve sizlerle paylaşıyorum.