The Others 'CTP'yi tek başına iktidar yapacağız'

'CTP'yi tek başına iktidar yapacağız'

23.05.2016 - 17:07 | Son Güncellenme:

Talat, yeni tüzük ile birlikte hem en demokratik hem de en disiplinli parti olmayı hedeflediklerini söyledi. Talat, bundan sonraki en önemli hedeflerinin “CTP’yi tek başına iktidara taşımak olduğunu” söyledi.

CTPyi tek başına iktidar yapacağız

CTPyi tek başına iktidar yapacağız

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, yeni tüzük ile birlikte hem en demokratik hem de en disiplinli parti olmayı hedeflediklerini söyledi. Talat, bundan sonraki en önemli hedeflerinin “CTP’yi tek başına iktidara taşımak olduğunu” söyledi. Talat şöyle konuştu: “Koalisyonlar denedik, büyük ortak olduk, yıldız olduk ve parladık ancak hep koalisyonlarla yürüdük, hedeflerimize ulaşamadık, programlarımıza yazdık, olmadı, oldurmadılar, yaptırmadılar… Bundan sonraki hedef tek başına iktidar olmaktır, Tüzük Kurultayı ile bu süreci başlatacağız.”

“Çözüm için varız”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, çok uzun uğraşlar sonucu oluşan yeni bir tüzüğü tartışmak için bir araya geldiklerini söyledi. “Bu ülkenin en yenilikçi, en ilerici, en fazla değişimi yararan partisi CTP’dir” diyen Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorunu başta olmak üzere ülkenin tüm meselelerinde çözüm için çaba harcadıklarını belirtti.

Haberin Devamı


Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin “federal temelde çözüm” hedefinden tüm saldırılara, dışlanmışlıklara rağmen vazgeçmediğini anlatarak, şöyle konuştu: “Parti liderimizin Türkiye’ye girişi vizeye bağlandı, partimiz hain ilan edildi, ancak görüldü ki CTP’nin hedefi doğruydu. Bu hedef hem Kıbrıs’ın hem Türkiye’nin geleceği için önemliydi. İki binli yıllardaki kalkışmada bu nedenle CTP öncü oldu. Burgenstock’ta bu nedenle Denktaş yoktu, biz vardık. CTP’nin öncülüğünde Kıbrıslı Türkler Annan Planı’na onay verdi. Bunu tüm dünya biliyor. O nedenle CTP’yi başka partilerle kıyaslamak isteyenler, dünyayı kandıramıyor. CTP barış için her türlü bedeli ödemeye hazır olan partidir.”

“Dünya bizi biliyor”

Talat, CTP öncülüğündeki hükümetlerin Kıbrıs Türkünü dünyada görünür kıldığını, bir anlamda akladığını ve barışçı toplumu herkese gösterdiğini söyledi. “Hükümet deneyimlerimiz oldukça önemliydi” diyen Talat, 1994’te “küçük ortak” olarak başladıkları siyasi deneyimlerini de aktardı. “Kıbrıslı Türkleri elektrik üretimiyle CTP tanıştırdı” diyen Talat, 2004’te büyük ortak olarak kurdukları hükümette, toplum lideri sorumluluğu aldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

CTPyi tek başına iktidar yapacağız

“Su konusunda endişelerimiz vardı”

“İki haneli ekonomik büyümeleri tarihimizde ilk kez yakaladık. Sosyal devlet ilkesine bağlı bir parti olarak bunları çalışanlarımıza yansıttık” diyen Talat, en son hükümet döneminde ‘su konusu’nda ciddi çalışmalar yaptıklarını söyledi.
O günlerdeki endişelerinde ne kadar haklı olduklarını belirten Talat, bugün bunun daha iyi anlaşıldığını belirtti. “48 kuruş olan bedel, bugün 2.30 liraya çıktı” diyen Talat, kendilerinin yaptıkları görüşmelerin suyun maliyetine verilmesi yönünde olduğunu söyledi. “Ekonomik Paket’te ise uzlaşamadık ve bu durum hükümetin sonu oldu” diyen Talat, CTP’nin ilkelerine uygun davrandığını söyledi. Talat, tüm belediye başkanlarına ve hükümette görev alan bürokratlara, hükümette döneminde partinin ilkeleri ışığında sorumluluklarını üstlenenlere teşekkür etti.

Disiplin vurgusu

Talat sözlerini şöyle sürdürdü: “Medya fikirlerimizi yaymak için en önemli aracımızdır, hele sosyal çok önemli imkanlar sunuyor, ancak parti içi meseleler bu mecralarda tartışılmaz. Partinin sorunlarını kurultayda, meclislerinde, ilçelerinde, ocaklarında, bucaklarda tartışılır. Bir yandan demokrasi, öte yandan disiplin. En demokratik ve en disiplin parti olacağız” Yenidüzen

Yazarlar