The Others Dağdakilerle sıcak temas

Dağdakilerle sıcak temas

26.02.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dağdakilerle sıcak temas

Dağdakilerle sıcak temas


DİYARBAKIR - MİLLİYET


GÜVENLİK güçlerince Batman, Mardin ve Tunceli'deki operasyonlarda altısı ölü, biri sağ olmak üzere yedi terörist etkisiz hale getirildi.
Olağanüstü Hal Bölge Valiliği'nin açıklamasına göre vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik olarak sürdürülen operasyonlarda, Batman'ın Raman Dağı bölgesinde beş ve Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsal alanında bir terörist öldürüldü. Tunceli'de ise bir terörist sağ yakalandı.
Öcalan'ın yakalanmasından sonra "teslim ol" çağrısı yapılan teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Özellikle PKK'lıların bulunduğu alanlarda sürdürülen operasyonlara katılan özel eğitimli dağ komando timleri, jandarma birimleriyle geçici köy korucuları, stratejik konuma sahip köylerde arama ve kontrollerini sıklaştırırken, yollardaki aramalar da artırıldı.
Abdullah Öcalan'ın yakalanmasından sonra örgütün moral için eylemlere girişebileceği yolunda bilgiler doğrultusunda operasyonlarına aralıksız olarak devam eden güvenlik güçleri, halkın kendilerine yardımcı olmasını istedi. Örgütün dağ kadrosunda şaşkınlık yaşandığına dikkat çeken askeri yetkililer, "Kendi aralarında anlaşmazlıkları sürüyor" dedi.