The Others 'Değişim, sessiz ve derinden geliyor'

'Değişim, sessiz ve derinden geliyor'

02.04.2017 - 21:58 | Son Güncellenme:

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, "ülkede değişimin sessiz ve derinden geldiğine" işaret etti.

Değişim, sessiz ve derinden geliyor

Değişim, sessiz ve derinden geliyor

Haberin Devamı


MİLLİYET LEFKOŞA
Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, "ülkede değişimin sessiz ve derinden geldiğine" işaret etti. Özersay, “Biz bu ülkedeki partizanlığın ve adaletsizliğin bitmesini isteyenlerin, çalışan bir hukuk düzeni talep edenlerin sesiyiz” dedi. Özersay, halkın farklı kesimlerinin dertlerini, şikayetlerini ve gördüklerini kendileriyle paylaştığını, kendilerinin de Halkın Partisi olarak bu toplumsal talebe tercüman olmaya çalıştıklarını belirterek, “Görüyoruz ki çok büyük bir sessiz çoğunluk seçim gününün gelmesini bekliyor” ifadesini kullandı. Kudret Özersay, Güzelyurt çarşısında esnafı ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Özersay’a ziyaret sırasında HP Güzelyurt İlçe Başkanı Naim Pınar, HP Lefke İlçe Başkanı Serhat Usanmaz ve partinin Güzelyurt İlçe yönetiminde görev alan parti yetkilileriyle gönüllüler eşlik etti.

Haberin Devamı

'Adaletsizlikler var'

HP’den yapılan açıklamaya göre, Güzelyurt’ta görüşülen çok sayıda esnaf, sosyal sigorta primleri ve genel olarak sosyal sigorta sisteminin önemli adaletsizlikler içerdiği yönünde şikâyette bulundu. Özersay, ziyaretiyle ilgili değerlendirmesinde, Sosyal Sigortalar Dairesi, bugüne kadar olduğu gibi kötü yönetilmeye devam edilirse bir süre sonra emekli maaşlarını ödeyemez duruma geleceğini artık herkesin görüp, söylediğine işaret etti. Kudret Özersay, şöyle devam etti:

Emekli maaşı sorusu

“Dar gelirli olan ve özellikle emeklilik yaşı geldiğinde alacağı o maaşa bağlı bir hayat standardı geliştirecek olan insanlar ‘acaba günü gelince emekli maaşımı alabilecek miyim?’ sorusunu sormaya başladı. Sosyal sigorta maaşlarını bir aylık vadeler ile maliyetli şekilde, borcu borç ile ödemek dışında herhangi bir çözüm üretmeyen geçmiş ve mevcut hükümetler ile bu sorunlar çözülemez. Biz Halkın Partisi olarak sosyal sigortaların mali açıdan toparlanabilmesi ve ayağa kaldırılması için bir çalışma yapıyoruz. Maalesef bu güne kadar hükümete gelenler, bu konuyu ciddiyetle ele almak yerine göstermelik tedbirlerle hep geçiştirmiş ve günü kurtarmaya çalışmıştır."