The Others Deneme yarışması sonuçlandı

Deneme yarışması sonuçlandı

26.11.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Deneme yarışması sonuçlandı

Deneme yarışması sonuçlandı

       MİLLİYET Gazetesi ile Amerikan Basın ve Kültür Merkezi (USIS) tarafından ortaklaşa düzenlenen 'İnsan Hakları ve Demokrasi' konulu deneme yarışması sonuçlandı.
       'Evrensel yasa' başlıklı yazısıyla birinciliği Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Gizem Birdane aldı. Yine Ankara'dan Emrah Küçükyağcı, 'Bir doğa masalı' yazısıyla ikinci, İzmir'den Özlem Özkıvrak 'Demokrasi ülkesine varınca' yazısıyla üçüncü oldu. Dereceye giren tüm yarışmacıların ortak özelliği, 'doğa' ile 'insan' arasında özdeşlik kurmaları..

       "...Doğa, herbirimizden daha fazla düşünce kapsar içinde...Bir ağacın varolmasıyla biraz daha büyür orman..." ve "Her insan kendi içinde doğal dengesini bulabilirse, kaybettiğimiz en özgür, en eşit evrensel yasa ortaya çıkar ve tüm kavga sona erer" gibi satırları kağıda döken Gizem Birdane, insan olmanın 'doğal denge'sinde arıyor eşitliği.
       "...Acaba insan doğaya etmediği kötülük bırakmazken, önceleri mutlak sevgiye sahip olduğu, etrafa buram buram özgürlük kokuları dağıtan haklarını, birer birer yitirdiğinin farkında mıydı?..." diye geçmişten günümüze bir sorgulama yapıyor ikinci Emrah Küçükyağcı ve devam ediyor, "...Artık, tıpkı sevgileri paylaşmak gibi, haklarımızı da demokratik bir şekilde paylaşmanın zamanıdır... Aynı, eski, güzel günlerde olduğu gibi; saf ve katıksız insan gibi..."
       Yarışmanın üçüncüsü Özlem Özkıvrak ise, son cümlesinde noktayı koyuyor, demokrasi adına yapılması gerekenlere, "...Demokrasi ülkesinde insanca yaşamak için insanlar, varlıklarını ekerler toprağın ülkesine"...

       Birincinin bin Dolar, ikincinin 750 Dolar ve üçüncünün 500 Dolar alacağı yarışmanın ödülleri, 10 Aralık Perşembe günü, Amerika Büyükelçisi Mark Parris tarafından verilecek.