The Others DHKP-C'li memurlar

DHKP-C'li memurlar

31.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

DHKP-C'li memurlar

DHKP-Cli memurlar


NİHAT ALTINTAŞ İstanbul


       F tipi cezaevlerini protesto etmek için kamu kurum ve kuruluşlarına karşı bombalı eylem hazırlığı içinde olduğu belirtilen, aralarında üç öğretmen ile altı Maliye memurunun da bulunduğu yasadışı DHKP - C örgütü üyesi 13 kişi yakalandı.
       Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul Terörle Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda, söz konusu sanıkların evlerine baskın düzenlendi. Operasyonlarda dokuzu kamu personeli 13 DHKP - C'li yakalanırken, evlerde yapılan aramalarda 14 kilo toz dinamit, 5 adet elektrikli fünye, bir adet alıcı verici uzaktan kumanda kontrol lambası, bol miktarda örgüte ait yayın ele geçirildi.
       Sorguları yapılan bu kişilerin, F tipi cezaevi uygulamasını engellemek amacıyla sansasyonel eylemlere hazırlandıkları, örgüt mensuplarına lojistik destek verdikleri, konuyla ilgili propaganda yapmak amacıyla bildiri dağıtmak, afiş ve pankart asmak gibi eylemler için hazırlık yaptıkları belirlendi.
       Yakalanan kişilerden dokuzunun öğretmen, sağlık ve belediye memuru olduğu, kurumları hakkında örgüt üyelerine istihbarat sağladıkları, örgütün kendilerinden istediği diğer kamu kurumlarıyla ilgili istihbarat çalışması yaptıkları, diğer dört kişinin ise örgütün "eylem birimi"nde yer aldıkları ifade edildi.
       Polis yetkilileri, yakalanan kişilerle birlikte ele geçirilen 14 kilo toz dinamitin, 15 katlı bir binayı çökertebilecek güçte olduğunu ve uzaktan kumanda sistemiyle çalıştırılabildiğini bildirdiler.
       Polisteki işlemleri tamamlanan bu kişiler, daha sonra İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildiler.