The Others Diyorsunuz ki...

Diyorsunuz ki...

18.12.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Diyorsunuz ki...

Diyorsunuz ki...


Ercan Yönel, Samsun’dan yazıyor: "...iş dünyasını yakından takip eden okurun başvurduğu başarılı bir İnsan Kaynakları Gazetesi olarak hizmet etmeye ve sektörde öncü olmaya devam ediyor.." diye nitelediğiniz Milliyet İş Yaşamı Gazetesi neden sadece Ankara, Bursa, Istanbul ve İzmir okuyucularına sunuluyor. Yoksa diğer illerde iş yaşamıyla ilgilenen okuyucu olmadığını mı düşünüyorsunuz. Ben, diğer 77 ilde bulunan okuyucalarına önem verilmediği biçiminde yorumluyor ve 35 yıllık bir Milliyet okuru olarak üzülüyorum."
Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yılmaz’ın yanıtı: "Bu, önem vermemek değil. Ana ekler Türkiye’nin her yerinde yayınlanıyor. İş Yaşamı ekinin özel bir durumu var. Bu, esasen içindeki eleman arayanlar ilanlarıyla beslenen bir ek. Başlangıç için sınırlı yerlerde dağıtılıyor. Yakında bütün Türkiye’de dağıtılacak. Ne zaman bu olur? İlanlar, buna olanak vermeye başladığı zaman...

Taha Coşkun, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde öğretim üyesi. Haberlerde bazı eksiklikler olduğunu yazmış Coşkun.
"Genel olarak bilimsel gelişmelere ve bilim kurumlarına ilişkin haberler pek doyurucu olmuyor. Bizim bölgedeki üniversitelerle ilgili haberler umursanmıyor gibi geliyor bana. Sizden ricam, bu konulara biraz daha fazla eğilmenizdir."

Ataalp Kadir Pınarer ise, dış politika alanında bazı haberlerin hemen hiç yer almamasından ötürü üzüntülerini bildiriyor.
"Geçtiğimiz yazdan bu yana Orta Asya ve Kafkasya’da, özellikle Tacikistan ve Özbekistan’da kuraklık var. Bunun bölgeye etkileri çok büyük olabilir. Ayrıca Hazar Havzası petrolleri ile ilgili olarak da daha çok haber ve bilgi vermek gerekir."

İsim vermeyen bir genç okur, övgülerini göndermiş.
"Ben 19 yaşında bir okurunuzum. Birkaç haftadır gazeteyi alıyorum. Bugüne dek sadece bizimkiler Milliyet okurdu. Şimdi ben de dadandım. Özellikle Cumartesi ve Pazar günleri. Genç yüzler, dinamik konular istiyorum. Bizim yaş grubuna daha çok yönelmenizi dilerim."

Gaye Uğurtekin ve Dr. Vedat Zeytinoğlu, son zamanlarda gazetede dil ve imla hatalarının arttığını bildirmişler.

Necdet Anıt ve Tandoğan Baysal, gazetedeki briç köşesinin kalkmasından hiç memnun olmadıklarını yazmışlar.






Yazarlar