The Others Dünya TV’lerinde en çok izlenen filmler

Dünya TV’lerinde en çok izlenen filmler

16.09.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünya TV’lerinde en çok izlenen filmler

Dünya TV’lerinde en çok izlenen filmler

Dünya TV’lerinde en çok izlenen filmler

Cannes Film Festivali nedeniyle EURODATA TV bir araştırma yapmış ve dünyada TV’lerde en çok izlenen filmleri saptamış. 2000’de en çok "Titanic" izlenmiş.

62 milyon izledi
Dünyada 12 ülke TV’sinde gösterilen "Titanic" filmini tam 62 milyon kişi izlemiş. Film, Brezilya’nın Sao Paulo bölgesinde ise bir rekora imza atmış. İzlenme oranı tamı tamına yüzde 79.1... 1999 yılında "Goldeneye" filmi 48 milyonun üzerinde izleyiciyi ekrana çekerek birinci olmuştu. Geçen yıl, "Maske" (The Mask), "101 Dalmaçyalı" (101 Dalmatians), "Evde Tek Başına" (Home Alone), "Siyahlı Adamlar" (Men in Black) ilk sıraları kapmışlar.

İngilizler zorlamış...
Amerikan filmlerinin egemenliği kesin. 55 ülkedeki TV kanallarındaki bilgiler ışığında yapılan araştırmada en çok izlenme oranlarına sahip filmler Amerikan menşeili. Bunu İngilizler "Mr. Bean" ve "Anadan Doğma" (The Full Monthy) ve eski-yeni tüm James Bond filmleri ile zorlamış.

Kim neyi izliyor?
Araştırma ülkeden ülkeye film beğenisinin büyük değişkenlik gösterdiğini de ortaya koyuyor. Buna göre; Güney Afrikalılar için Hong-Kong’da çevrilmiş Çin filmleri vazgeçilmezler arasında. Bu merak, Polonya ve Macaristan’da da var. Tabii söz konusu olan karate filmleri. Ama özellikle Hong -Kong çıkışlı olanlar
• Rus filmleri Ukrayna ve Vietnam’da rağbet görüyormuş.
• İtalyan filmleri ise İsviçre ve Macaristan’da revaçtaymış.
• Alman filmleri Vietnam ve İsviçre TV’lerinde sıkça gösterilmiş.
• İspanya TV’lerinde gösterilen bir Meksika filmine de rastlanıyor.
• Avustralya filmleri (ki bizde de son zamanlarda revaçta) Norveç ve Tayvan TV’lerinde gösteriliyor.

En çok Arnold izleniyor
Geçtiğimiz yıl en yüksek izlenme oranını alan, bir Amerikan filmi: "Ice"... Slovakya’da TV’de gösterilen filmin izlenme oranı yüzde 41.6. Tüm gün izlenmede en büyük payı ise İran yapımı "Cennetin Çocukları" almış. Bu film, Hong-Kong’ta TV’de gösterildiğinde yüz evden 87’sinde izlenmiş. Filmleri en çok izlenen aktör Arnold Schwarzenegger olmuş. 15 ülkenin "Top 10"unda onun adı var. Brezilya, Rusya, İsrail ve Yeni Zelanda aktöre hayran ülkeler. 39 milyon kişi izlemiş onun filmlerini. Bu arada Pierce Brosnan da geçtiğimiz yılın flaş isimlerinden biri. EURODATA TV verilerine göre 12 ülkede gösterilen filmlerini toplam 61 milyon kişi izlemiş. Bunu tabii ki James Bond filmleri ile sağlamış. Ama örneğin "Müthiş Dadı, Müthiş Baba" (Mrs. Doubtfire) ve "Dante’s Peak" de bayağı ilgi görmüş.