The Others Eczacıbaşı yaratıcıları ödüllerini aldı

Eczacıbaşı yaratıcıları ödüllerini aldı

21.12.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

EKOM Unity ile verimliliğe kavuştu

Eczacıbaşı yaratıcıları ödüllerini aldı



Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 'Eczacıbaşı'nda Yaratıcı ve Yenilikçi Buluşmalar' adlı etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, "Eczacıbaşı kuruluşları her zaman yenilikler yaptılar, bu sayede rakipleri karşısında başarı sağlayarak büyüdüler ve geliştiler" diye konuştu. Geçen yıl başvuran projelerin sağladıkları ek satış ve tasarrufun 10 milyon dolar olduğunu anımsatan Eczacıbaşı, bu yılki ek satış ve tasarruf tutarının ise 10.7 milyon dolara yükseldiğini belirtti.
Toplantıda topluluk kuruluşlarından Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Vitra 'Yaratıcılık ve yenilikçilik büyük ödülüne layık görüldü. Kalite büyük ödülü ise Eczacıbaşı Baxter hastane ürünleri'ne verildi. Etkinlikte bir sunum yapan Harvard Üniversitesi öğretim üyesi Juan Enriquez, günümüzde en önemli haritanın insan geni haritası olduğunu belirterek, haritanın global ekonomi üzerinde büyük etkisi olacağını söyledi. Enriquez ayrıca bu süreci kaçıranların dünyanın gerisinde kalacaklarını söyledi.

Eczacıbaşı Yapı Grubu firmalarının ürettiği banyo seramik, mobilya ve aksesuarlarının Orta ve Batı Avrupa'da pazarlama ve satış faaliyetlerini yürüten EKOM, bilgi teknolojileri alanında Logo Business Solutions'ın (LBS) Unity programını seçti. Ekom Genel Müdürü Zeki Şafak Ozan, LBS'nin uzun yıllar boyunca Alman mevzuatına uygun bir ürün geliştirmiş olduğunu, ihtiyaçlarını net anladığını ve buna uygun çözümü önerdiğini gördüklerini belirterek, "Bir Türk şirketi olarak, Almanya pazarına yeni girmiş LBS'nin de bu pazarda başarılı olacağına inandık" dedi.

48 saatte adrese teslim
Orta Avrupa'da bin 200 perakende noktasına ulaşan 350 toptancıya sahip Ekom, şirket merkezinde yer alan büyük bir ambar sayesinde ürünleri Orta Avrupa'nın herhangi bir noktasına 48 saat içinde teslim edebiliyor. Halen Almanya pazarının yüzde 13'üne, Avusturya pazarının ise yüzde 10'una sahip Ekom, proje ile maliyetlerini aşağıya çekerek kârlılığını arttıracak lojistik ve satış yönetimi uygulamalarını hayata geçirerek rekabet gücünü arttırmayı hedefliyor.

1885'te Feyz - i Sibyan adıyla Selanik'te 50 öğrenci ve 4 derslikle temelleri atılan Fevziye Mektepleri Vakfı (FMV), anaokulundan üniversiteye toplam 5 bin 416 öğrencisiyle 118'inci kuruluş yıldönümünü kutladı. FMV Nişantaşı Kampüsü'nde gerçekleştirilen kutlamada marşlar, multivizyon gösterileri ve konuşmalardan sonra elli, kırk ve yirmi beş yıl önceki mezunlara anı plaketleri verildi.
Nişantaşı, Ayazağa, Erenköy ve Şile Kampüslerinde 935 personeli ile eğitim veren Işık Okulları, ayrıca 886 öğrenciye de burs imkanı sağlıyor. 2002 - 2003 öğretim yılından itibaren Avrupa Birliği Socrates Eğitim Programı içinde yer alan ve anaokulundan liseye kadar olan eğitimi kapsayan Comenius programı ile eğitim - öğretim standartlarını AB normlarına uyarlayan okul, 2003 Haziran ayında ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi'ne geçmişti.