The Others G.Doğu'yu temsil ettim

G.Doğu'yu temsil ettim

15.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

G.Doğu'yu temsil ettim

G.Doğuyu temsil ettim

"MİSS Turkey 98"de ilk ona giren Sıdal Yerlikaya, yarışmaya Güneydoğu Anadolu'yu temsilen katıldığını ve amacına ulaştığını söyledi.
Milliyet ekibini evinde ağırlayan Sıdal, 14 yaşına kadar Tunceli'de yaşadığını ve diğer kızlar gibi güzellik salonuna gitme şansı bulamadığını belirterek "Yarışmaya doğallığımla katıldım ve istediğim mesajı insanlara verdim. Dereceye girmek istiyordum, ancak jürinin kararlarına saygılıyım" dedi.
Başkent Üniversitesi Yiyecek İçecek İşletmeciliği Bölümü Hazırlık sınıfı öğrencisi Sıdal şunları söyledi:
"Güneydoğu'daki kızlar neden güzellik yarışmalarına katılmasın? Ben o bölgedeki kızlara kocaman bir kapı açtım. Güzellik salonlarına gitmeyen doğal ve çok güzel kızlar var. Güzellik yarışmasına girmek kötü birşey değil. O bölgenin güzel kızları yarışmalara girmeli."
Yarışmaya katılmayı iki yıldır düşündüğünü ifade eden Sıdal, aile ve arkadaşlarının bu konuda kendisine destek olduğunu, "Nenem" dediği Tütiye Topuz'un da kendisi için sürekli dua ettiğini anlattı. İsminin "dal gölgesi" anlamına geldiğini belirten Sıdal şöyle konuştu:
"Yarışmayla kaybettiğim birşey yok ama kazandığım çok şey var. Yarışma nedeniyle çok iyi insanlarla tanıştım. Onlara kendimi ve Tunceli'yi anlattım. Umarım dereceye girenler Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eder.
Başka bir yarışmaya girmeyi düşünmüyorum. Tekrar yarışmaya girmek, özelliğini kaybettirir."
Okulu bitirdikten sonra Ankara'da bir bar açmak istediğini anlatan Sıdal, siyaseti sevmediğini söyledi. Yarışmadan sonraki polemiklerden ailece rahatsız olduklarını ifade eden Sıdal, babası CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Yerlikaya'nın "Jüride ANAP ve DYP ağırlıklıydı. Bu nedenle kızımın kazanması engellendi" sözlerini şöyle değerlendirdi:
"Babam, demokrasi, insan haklarıyla ilgileniyor, bu konularla değil. Babam yarışmayı Tunceli'de halkla birlikte seyretti. Yarışmadan sonra benim ilk üçe girememem nedeniyle insanlar siyasi partilerden jüri olduğu için böyle oldu diye tepkilerini dile getirmişler, babam da buna katılmış."
Bu tür organizasyonlarda siyasi parti yetkililerinin jüri üyesi olmasının yanlış olduğunu vurgulayan Sıdal, "Jüride, güzellik uzmanları, sinemacılar ve gazeteciler olmalı. Jüride CHP'liler olsaydı ve dereceye girseydim, `CHP'lilerin oylarıyla dereceye girdi' diyeceklerdi" dedi.