The Others Gazi olaylarında Yeşil parmağı

Gazi olaylarında Yeşil parmağı

28.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gazi olaylarında Yeşil parmağı

Gazi olaylarında Yeşil parmağı

       TBMM'de kurulan Susurluk Araştırma Komisyonu'nun eski Başkanı ve FP Nevşehir Milletvekili Mehmet Elkatmış, Gazi olaylarının provokasyon sonucu çıktığını ve Yeşil'in bu olayda da parmağı olduğunu öğrendiğini söyledi.
       Konuyla ilgili olarak Milliyet muhabirine bilgi veren Elkatmış, geçtiğimiz aylarda üst düzey bir istihbarat yetkilisinin kendisine Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'la ilgili bazı bilgiler verdiğini söyledi. Elkatmış, "istihbarat görevlisi, Gazi olaylarının provokasyon sonucu çıktığını, Yeşil'in de burada aktif görev aldığını söyledi. Bu isme ulaşmışlar" dedi.

       Elkatmış, birçok olayın ardındaki isim olarak gösterilen Yeşil'in, direk talimat verecek konumda olmadığına inandığını kaydetti. Elkatmış, "bazı kişileri kollamak, saklamak için her suçu üstüne atıyorlar. Bazı kişilere yük bindiriliyor. Herşeyi Yeşil yapmış gibi gösteriliyor. Yeşil'in bunları yapması mümkün değil. Üstüne yıkılan tüm olaylardan sorumlu olduğuna inanmıyorum. Yeşil'i biraz abarttılar. Daha birçok Yeşil var. Bence Alaaddin Kanat da, Kahraman Bilgiç de birer Yeşildir" diye konuştu. Elkatmış, Yeşil'le ilgili kendisine de bazı bilgiler ulaştığını, ancak bunları kesinleştirmeden konuşmasının doğru olmayacağını bildirdi.
       DYP'nin, Devlet Bakanı Eyüp Aşık hakkında verdiği gensoruya da değinen Elkatmış, "Sayın Aşık dilinin belasını çekiyor. Ancak DYP'nin verdiği gensorunun da çözüm getireceğine inanmıyorum. Olayların daha ciddi takip edilmesi gerekir" dedi.