The Others Gece yarısı ateşi

Gece yarısı ateşi

20.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gece yarısı ateşi

Gece yarısı ateşi
20 Aralık 1998
Önay YILMAZ

Gece yarısı ateşi
Radyodan televizyona transfer olan Nilüfer Bıyıklı, gece yarısı ekrana gelen programıyla, kablolu TV'yi ısıtıyor. Kablolu televizyondan yayın yapan Best TV'de gece yarısı ekrana gelen programla, kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Bıyıklı, "TV'lerde, şimdiye kadar yapılan canlı programlar, şov ve komedi ağırlıklıydı. Benimki gibi romantik bir gece program kimsenin aklına gelmedi ya da cesaret edemedi. `Kaçamak'la insanlara böyle bir programın seyrettirilebileceğini göstermek istiyordum. Çok kısa bir sürede de hedefime ulaştım. Telefonlar kilitlenmeye başladı," diyor.
Mum ışıklarının aydınlattığı kırmızı dekorlu bir stüdyoda okuduğu şiirler ve öykülerle gönüllere, Nadide Sultan'ı andıran göğüslerini göz önüne seren dekoltesiyle de gözlere hitap eden Bıyıklı, programına telefonla katılanları ise hayal kurmaya çağırıyor.
6 yıldır radyoda yaptığı programı ekrana taşıdığını söyleyen Bıyıklı, "Radyo dinleyicileri, çok gizemli ve buğulu bir sesim olduğunu söylerler. Radyoda da TV'de olduğu gibi, programına telefonla katılanlara hayal kurdurdum. Hiç ahlaksız bir hayal kuran çıkmadı. TV'de de çıkacağını sanmıyorum. Çünkü, şimdiye kadar hiç kimse bana elde edilecek kadın gözüyle bakmadı," diyor.
Radyoculuğun yanı sıra 8 yıl dublaj stüdyolarında; birçok yerli ve yabancı oyuncuya, çizgi film kahramanlarına sesiyle hayat veren Bıyıklı, uğruna kitap yazılmış bir DJ... Bıyıklı, gece programının sürekli dinleyicilerinden Kenan Kaleçikli'nin kendisine gönderdiği faksları "Sevgi Günlüğü" adlı bir kitapta topladığını ama kitaptaki sevgilinin kim olduğuna ilişkin bilgi sahibi olmadığını söylüyor.
TV dizisi "Ayşecik"in dublajını yapan, bu dizide "Ayşecik"in babasının sevgilisini, "İlişkiler"de de Mahmut'un sevgilisini oynayan Bıyıklı'nın gönlü sinemada. Bıyıklı, "TV'de istediğimi yaptıktan sonraki hedefim sinema," diye açıklıyor geleceğe ilişkin düşüncelerini. "Diziler için başrol teklifleri almaya başladım. Ama gönlümde yatan aslan sinema. İyi bir sinema oyuncusu olmak için kendimi hazırlıyorum."