The Others İnterneti kadın yazarlar denetlesin!

İnterneti kadın yazarlar denetlesin!

07.07.2008 - 02:25 | Son Güncellenme:

Hacettepe Üniversitesi Elektrik - Elektronik öğrencisi Özgür Demiray internetteki görüntülerden rahatsız. İyi bir Milliyet okuru olduğunu belirterek e-mail göndermiş

İnterneti kadın yazarlar denetlesin

“Milliyet sevdiğim bir gazete ve gazetemin eksiklerini bildirmek benim için bir ödev haline geldi. Rahatsız olduğum konu gazetemin internet sitesi ile alakalı bir durum.
Sitede aşırı olarak konan erotik içerikli haberlerden rahatsızım çünkü böyle haberler bana göre cinsel bir sömürüdür.
İşte ‘Şu ünlü üstsüz bulundu, şu şunu giymeyi unuttu, şunlar cesur pozlar, bunlar çorabı kaçmışlar’ gibi haberler? Bunlar hep kadınların cinsel bir obje olarak görülmesidir. Bence sizin yönetim kurulunuz ve yazarlarınız toplanıp gazetenin internet sitesini bir gözden geçirmelidir.
Bu toplantıda bulunması gereken en önemli üç isim ise Meral Tamer, Serpil Yılmaz ve Ece Temelkuran diye düşünüyorum. Çünkü kadınlar hakkındaki her şeye biz erkekler karar veriyoruz.”
Üniversiteli genç okurumuzun önerisi iyi niyetli ancak yazarlarımız kendi köşelerinden sorumlular; gazetenin ve internet edisyonunun Milliyet yayın ilkeleriyle eşgüdümü ise genel yayın yönetmeninin görev alanına girmektedir.
Okur Temsilcisi sayfasında yer verdiğimiz görüşlerin Genel Yayın Yönetmenimiz Sedat Ergin tarafından önemsendiğini ve yakından izlendiğini biliyorum.   Aynı şekilde İnternet’ten sorumlu arkadaşımız Ercüment İşleyen de okur eleştirilerini dikkate almaktadır.