The Others İşadamının adı saklı, şirketi belli

İşadamının adı saklı, şirketi belli

17.03.2008 - 00:20 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi 14 Mart 2008 tarihli sayısında “Arasta operasyonuna milletvekilinin adı karıştı” başlıklı bir habere yer verdi.

İşadamının adı saklı, şirketi belli

Milliyet gazetesi 14 Mart 2008 tarihli sayısında “Arasta operasyonuna milletvekilinin adı karıştı” başlıklı bir habere yer verdi. Edirne’de, CHP’li Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin de aralarında bulunduğu sekiz zanlının tutuklandığı operasyonda CHP Milletvekili Mehmet Sevigen’in de Başkan Sedefçi ve bir süre önce gözaltına alınıp bırakılan işadamları M.P. ve M.K. ile İstanbul’da bir araya geldiği” belirtiliyor.
Milliyet’e konuşan Sevigen’in  “M.K. 15 yıllık arkadaşım. Aynı apartmanda büyüdük” şeklindeki sözlerinin yer aldığı haberde “Soruşturmada, Sedefçi’nin geçen yıl ağustosta İstanbul’a gittiği bir otelde belediye sarayını almaya hazırlanan Hollandalı Redevco firmasının Türkiye Genel Müdürü M.P. ile bir araya geldiği belirlendi” şeklindeki ifadelerine de yer verilmiş.
Mensure Polatkan adlı okurumuzun eleştirisi şöyle:
“Haberinizde gözaltına alınıp bırakılan işadamı M.P.’nin ismini saklı tuttuğunuz halde bu iş adamının Redevco firmasının Türkiye Genel Müdürü olduğunu belirtmeniz çok manidar. Ayrıca haberinizde Sevigen’in diğer işadamı M. K ile yaptığı görüşme tutanaklarının dosyada bulunduğunu ancak Sevigen’in isminin dosyada olmadığını belirtmenize karşın, Sevigen Arasta operasyonuna nasıl karışmış oluyor anlamak mümkün değil. Yargısız infaz haberlerine karşı duran Milliyet’in bu haberini bir yere oturtamadım doğrusu.”