The Others İşte olay villa

İşte olay villa

20.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

İşte olay villa

İşte olay villa

       İSTANBUL eski Narkotik Şube Müdürü Ferruh Tankuş'un, "Mersin'de hangi emniyetçilere villa hediye edildiği araştırılsın" diyerek daha önce bu kentte görev yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'e yönelttiği suçlamalara konu olan villayı Milliyet buldu.
       Yazlık villanın, iki yıl önce, yine Tankuş'un iddialarına göre üst düzey emniyet görevlilerine 4 milyon dolar rüşvet vermekle suçlanan uyuşturucu kaçakçısı Murat Sultan Doğan tarafından Irak'a transit yük taşımacılığı işiyle uğraşan Cizre doğumlu Mahmut Özdemir'e satıldığı belirtildi. Mahmut Özdemir, ortada soyadı benzerliğinden kaynaklanan bir yanlış anlaşılma olduğunu belirterek şöyle konuştu:
       "Herhalde bu soyadı benzerliği şüphe çekti. İki yıl önce 80 bin marka, Sultan Doğan'ın vekalet verdiği bir kişiden evi satın aldım. Emniyet Müdürü Hasan Özdemir ile hiçbir akrabalığım, tanışıklığım ya da ilişkim yok."
       Söz konusu villa, halen tutuklu olan kuyumcu Yasin Umo ve Doğan'ın kardeşi Sıraç Doğan'ın sık sık buluştukları yer olarak da biliniyor.

       Mersin'in Tece beldesinde yazlık evlerin bulunduğu ve eski bir polis memuru olan İsmet Akol'un müteahhitliğini yaptığı Çaltana Sitesi'ndeki 21 villada emniyet mensuplarının adına rastlanmadı. Ancak site sakinleri arasında birçok ünlü isim yer alıyor.
       Mahmut Özdemir'in villasının yanında, öldürülen Behçet Cantürk'ün kardeşi Nizamettin Cantürk'e ait bir villa bulunuyor. Sitedeki 1 No'lu villa, bir dönem ABD eski Başkanı George Bush'a destek veren ve "Müthiş Türk" diye tanınan Sivaslı petrolcü Ali Rıza Bozkurt'a, 13 No'lu villa ise Siirt eski Milletvekili Kemal Birlik'e ait. İnşaatı süren blokta ise DYP İçel eski Milletvekili Ahmet Bilyeli'nin de dairelerinin olduğu öğrenildi.