The Others Kaza mağduru

Kaza mağduru

26.05.2008 - 00:03 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan 10 yaşındaki bir kız çocuğuyla ilgili haber 23 Mayıs tarihli Milliyet’te ‘8 saatte 6 hastane dolaştı’ başlığı altında şu ifadelerle yer aldı: “Şanlıurfa’da trafik kazasında ağır yaralanan ve vajinasında yırtık meydana gelen 10 yaşındaki Fatma Çiçek 8 saatte 6 hastane dolaştı.

Kaza mağduru

Sonuçta ikinci kez gittiği Harran Üniversitesi Hastanesi’nde 4 saatlik bir operasyon geçirdi. Kızın sağlık durumu iyi olayla ilgili inceleme başlatıldı.”    

Sorunu vurgulamak yeterli
Türkiye Psikiyatri Derneği İstanbul Şubesi’nden Psikiyatr Ayşegül Aksakal, Okur Temsilcisi’ne şu görüşleri iletti: “Küçük bir çocuk zaten kazayla zedelendi, belki de kendisi için en iyi tedavi olanakları aranırken de yine bir şekilde zedelendi. Küçük bir kız çocuğunun geçirdiği kazada ağır yaralandığını belirtmek, sağlık sistemindeki sorunu vurgulamak yeterli olabilirdi. Adı üstünde kaza diyoruz. Dolayısıyla bu tip haberlerde o kişinin ruhsal durumunu, çevresini arkadaşlarını okulunu da dikkate almanız gerekir. Başkalarının bilmesi gerekmeyen bilgileri vermek gerekmiyor.” 

OMBUDSMAN’IN NOTU: Çocuklarla ilgili haberlerde kullanılacak dile özen gösterilmesinin önemini geçtiğimiz haftalarda vurgulamıştık. Bu kez aynı görevi Ayşegül Hanım yapmış. Editörlerin dikkatine.