The Others 'Kıbrıslı Türkler üreten olmak istiyor'

'Kıbrıslı Türkler üreten olmak istiyor'

20.03.2016 - 17:47 | Son Güncellenme:

Metin Fevzioğlu, "Kıbrıs Türkü maaşla yaşayan değil, Türkiye'den gelen maaşların dağıtılarak yaşamını sürdüren bir toplumun parçası olmak değil, üreten bir toplumun parçası olmak istemektedir" dedi

Kıbrıslı Türkler üreten olmak istiyor

Kıbrıslı Türkler üreten olmak istiyor

Haberin Devamı

Kemal KARADAĞ AA

Türkiye Barolar Birliğince (TBB) "Kıbrıs'ta son söz söylenmedi" paneli düzenlendi. Birliğin konukevinde gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bir güneydoğu gazisi meslektaşının kendisine "Türk askeri mermi yediğinde ölmez, milleti tarafından unutulduğunu düşünüldüğü anda ölür." dediğini aktararak "İşte biz vatan davasına gönül vermiş, sadece elini değil gövdesiyle taşın altına girmiş olan her vatanseveri minnetle anmak ve elimizden ne geliyorsa o desteği vermek zorundayız." diye konuştu.

Kıbrıs'ı Kıbrıs Türkü'nden başka hiç kimsenin alamayacağını vurgulayan Feyzioğlu, "Burada büyük bir senaryo oynanmaktadır. Kıbrıs Türkü'nü Kıbrıs'ta azınlık statüsüne indirip, Balkanlar'da Türk varlığının başına ne geldi, ne getirildiyse Kıbrıs'ta da aynının Kıbrıs Türkü'nün başına getirilmesi için ilmek ilmek kurulan ve maalesef desteğini de içeriden bulan bir hain senaryodur" değerlendirmesinde bulundu. Rauf Denktaş'ın çizdiği yolun Türkiye ve KKTC'nin çıkış yolu olduğunu aktaran Feyzioğlu, Kıbrıs'ın önemine ve Türkiye'nin de Kıbrıs'a yönelik doğru politikalar üretme zorunluluğu olduğuna değindi. Feyzioğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

'KKTC'ye yönelik eksiklik'

"Kıbrıs Türkü'nü Anadolu'dan, Türkiye Cumhuriyeti'nden koparma senaryosunda, maalesef oldukça mesafe alınmıştır. Bu senaryoya karşı Türkiye'nin akıllı, kararlı stratejiler hayata geçirmesi lazım. Kıbrıs Türk'ü iş ve istihdam istemektedir. Kıbrıs Türkü maaşla yaşayan değil, Türkiye'den gelen maaşların dağıtılarak yaşamını sürdüren bir toplumun parçası olmak değil, üreten bir toplumun parçası olmak istemektedir. Kanaatimce Türkiye'nin KKTC'ye yönelik politikalarındaki önemli eksikliklerden birisi, KKTC'yi üreten, iş, istihdam sağlayan yapıya dönüştürmekte gerekeni yapmakta ihmal göstermesi olmuştur."

'Yavru Vatan değil'

KKTC'nin, bir yavru vatan olmadığını savunan Feyzioğlu, şunları söyledi: "KKTC, Türkiye Cumhuriyeti'nin eşiti olan bir stratejik ortağıdır. KKTC'yi hem devlet olarak tanıyıp hem de ona küçük kardeş muamelesi yapmak, Kıbrıs Türkü'nün kaybedilmesine sebebiyet vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıs Türkü'nden ve KKTC'den öğreneceği çok şey vardır, hele hele Denktaş'tan öğreneceği çok şey vardır. Elbette KKTC'nin de Türkiye'den öğreneceği çok şey vardır. Bu anlayış değişikliğini muhakkak suretle yapmak zorundayız." Demokrat Parti-Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş da, Kıbrıs Türkü'nün en büyük gücünün Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyeti olduğuna işaret etti. Denktaş, "400 yıl idaremizde yaşayan kişiler şimdi adayı Yunan adası olarak bütün dünyaya duyurmaktadır. Yaklaşık 100 yıl İngiliz idaresinde kalan Kıbrıs'ta Türklük hiç kaybolmamıştır. Dilimizi, dinimizi, kimliğimizi hep koruyageldik" diye konuştu.

Haberin Devamı

'Türk ordusu tek güvencemiz'

Avrupa Birliği kuralları kendilerine ve Türkiye'ye karşı kullanılarak adanın yeniden Yunanlaştırılmak istendiğine dikkati çeken Denktaş, Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirtti. Türk ordusunun adadan çıkartılmaya çalışıldığını öne süren Denktaş, "Garantiler ve Türk ordusu, bizim tek güvencemizdir. Rumlar, bize söylesin 1974'ten 2016'ya kadar Türk ordusunun kendilerine yönelik tehdit içerecek tek bir hareketini göstersin. Yoktur çünkü Türk ordusu oraya hakikaten barış ve istikrar getirmiştir" dedi. Denktaş, Kıbrıs halkının kafasındaki tek sorunun Türkiye'nin garantisinin devam edip etmeyeceğini olduğunu da kaydetti.