The Others ‘Lütfen yapıcı haberler olsun’

‘Lütfen yapıcı haberler olsun’

08.07.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

‘Lütfen yapıcı haberler olsun’

‘Lütfen yapıcı haberler olsun’


Basında "yerli Woodstock" diye tanıtılan H2000 Festivali, Milliyet tarafından da izlendi. 1 Temmuz tarihli gazetede, arka sayfadan verilen haberin başlığı, Yerli Woodstock’ta Sınırsız Özgürlük şeklindeydi.
Festivale katılan müzikseverlerden Özge Ürek, haberdeki kimi ayrıntılara dair eleştirilerini paylaşmak istemiş. Görüşlerini kısaltarak aktarıyorum:
"Bu haberi okuduğumda, orada bulunmuş biri olarak rahatsız oldum. Haberin sansasyon amaçlı hazırlandığını düşünüyorum. ‘Genç kızlar bikini ve mini etekleriyle özgürlüklerinin sınırına yelken açtılar’ gibi ifadelerden daha yapıcı, daha fazla haber değeri taşıyan şeyler vardı bana göre. Özgürlük bikini ve mini etek mi? Hala cinsel tabuları yıkamayan bir toplumda olduğumuz gerçeğini unutmuyor musunuz? İnsanlara zarar verebilir bu. Orada ailelerinden izinle giden, eğlenmeyi pek çok genç vardı. Aileler bu yazılanlar üzerine ne yapar? AIDS’le savaşanlar derneğinin broşürle dağıttığı prezervatifleri "sakız dağıtır gibi dağıtıldı" diye anlatmak ne derece doğru? Sizden eleştiri ve bilgi dolu haberler beklerim."

Hasan Kartaloğlu’nun İnegöl’den gönderdiği mesaj:
"20 yıldır Milliyet’i takip ediyorum. Cumartesi ve pazar günleri gazeteyle verilen hafta sonu eklerini bazen bulmak mümkün değil. Bayilere sorduğumda, eklerin eksik geldiğini veya hiç gelmediğini söylüyorlar. Özellikle öğleye doğru gazetelerin azaldığı saatlerde hafta sonu eklerini hemen hemen hiç bulamıyorum. Örneğin 50 gazete geliyorsa, bunların içinden 15 - 20 tanesinin yanında eki olmuyor. Lütfen bir çare..."

Erkan Saka’ın notu: "Milliyet’in köşe yazarları iyi, yorumları süper. Ekonomi sayfalarınız ise gerek haber, gerekse yorumlarıyla doyurucu. Ancak iç haberler ve dünya haberleri konusunda tatmin olamıyorum. Zaman zaman yapıldığı gibi kısa kısa haberlere daha çok yer verirseniz, başka gazetelere bakmamıza gerek kalmayacak. Zengin içerikli haber bekliyoruz."