The Others Mafya çağ atladı

Mafya çağ atladı

10.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mafya çağ atladı

Mafya çağ atladı


İstanbul’da yakalanan çetelerin silahları dudak uçuklatıyor. Gece görüş dürbünü, lav silahı ve çelik yelek artık sıradan donanımlar


       İstanbul, çek - senet tahsilatı, adam kaçırma, tehdit, haraç, cinayet, yaralama, iş yeri baskınları ve kanlı hesaplaşmalarla gündemden düşmeyen çetelerin istilası altında. Çetelerin cephaneliklerinden sahra dürbünleri ile gece görüş dürbünleri, uranyum ve protoryum bile çıkıyor.
       İstanbul’da 1998’de kurulan Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şubesi’nin yaptığı operasyonlarda, gözaltına alınan kişiler ve ele geçirilen silahların sayısı ürkütücü boyutlara ulaştı. 2.5 yılda 239 organize suç örgütüne yönelik operasyon yapan polis, 3 bin 811 kişiyi gözaltına aldı. Sorgularının ardından mahkemeye sevk edilen bu kişilerden 801’i tutuklandı.
       Kazım Abanoz’un 17 Ağustos’ta Emniyet Müdürlüğü görevine atanmasından sonraki operasyonlarda da 506 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 87’si tutuklandı. Çete üyelerinin sorgusu ve ele geçirilen silahların balistik incelemesiyle 37 cinayet, 147 yaralama, 52 kaçırma, 53 kurşunlama olayı aydınlandı.

       Neler var, neler...
       Çetelerin cephaneliğinde tabanca, tüfek sıradan hale gelirken, son dönemde ilginç silahların kullanıldığı da ortaya çıktı. Çete cephanelikleri arasında gece görüş dürbünleri, sahra dürbünleri, TNT, plastik patlayıcı, namlu takozu, tüfek bombası bulundu.
       Silahların yanı sıra, 73 tüp yılan zehiri, 770 tüp harp gazı indikatörü, alev gizleyen, 9 kilo 400 gram uranyum, 2 kilo 900 gram protoryum ele geçirildi.

       Yeni tercih lav silahı
       64 milimetre çapında, 2.5 kiloluk tek atımlık bir silah. İki parça halindeki silah açıldığında 90 santimetre uzunluğa ulaşıyor. Antitank silahı olarak da tanınıyor. Yaklaşık 400 metre menzilli. Zırh delici özelliği olan roket hedefte patladığında, 3 bin dereceye ulaşan ısıyla yangın çıkarıyor. Çakıcı’nın talimatıyla Amerikan Elçiliği’ne planlanan saldırı lav silahıyla yapılacaktı. Karagümrük Çetesi’nde de lav silahı ele geçirildi.