The Others MEB, Bilgisayar ağı kuruyor

MEB, Bilgisayar ağı kuruyor

02.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

MEB, Bilgisayar ağı kuruyor

MEB, Bilgisayar ağı kuruyor

MİLLİ Eğitim Bakanlığı taşra ve yurt dışı teşkilatını merkez teşkilatına bağlamak için bilgisayar ağı oluşturacak. Bakanlığın kendi içindeki ve taşra teşkilatı ile arasındaki bilgi akışını hızlandıracak ağ aracılığıyla, bilgiler doğru ve güncel elde edilerek mevcut kaynakların rasyonel ve verimli kullanımına olanak sağlanacak.
Bakanlık, MEB Bütünleşik Yönetim Bilgi Sistemi Projesi (MEBSİS) kapsamında, bakanlık merkez binası için yerel ağlar oluşturacak, bunun yanı sıra Ankara içindeki bakanlığın diğer binaları birbirine bağlanarak bir metropolitan ağ oluşturulacak.
Bu aşamada, kademeli olarak İl Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi (İLSİS) illerde yürürlüğe konacak, il milli eğitim müdürlükleri ve eğitim birimlerinin de ağa bağlanmaları sağlanarak taşra teşkilatında da alt sistemlerin kullanılması gerçekleştirilecek.
Böylece yurt çapında Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatının bilgisayar ağıyla birbirine bağlanması sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı Geniş Alan Bilgisayar Ağı (MEBNET) kurulmuş ve MEBSİS Türkiye çapına yaygınlaştırılmış olacak. Bakanlık, yurt çapındaki bu ağ sistemi için Telekom'un iletişim altyapısından faydalanacak. Ayrıca MEBNET üzerinden, Internet aracılığıyla yurtdışı teşkilatına da bağlantı sağlanacak.
Bütün bu çalışmaların parasal kaynağı ise, Dünya Bankası destekli Mill Eğitimi Geliştirme Projesi ve genel bütçe kaynaklarından sağlanacak.