The Others Milliyet'e teşekkür

Milliyet'e teşekkür

29.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Milliyet'e teşekkür

Milliyete teşekkür

ÖSYM'nin uygulamaya koyduğu farklı katsayı uygulamasının, Danıştay tarafından iptal edilmesini Milliyet'te okuyan adaylardan gazetemize teşekkür telefonları yağmaya başladı. Başından beri bu haksızlığı gündemde tuttuğu için Milliyet'e teşekkür eden öğrenciler, yayınların, davanın olumlu sonuçlanmasına etki ettiğine inandıklarını belirttiler.
ÖSYM'nin mezuniyet yıllarına göre ayarladığı farklı katsayı uygulamasına tepki gösteren öğrenciler telefon ve fakslarla seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Tepkilerin ilk gününden beri düzeyli ve güvenilir yayınlarla Milliyet'in daima öğrencilere destek olduğunu belirten adaylar, kendilerini aylardır destekleyen ve seslerini duyuran yayınlar için teşekkür borçlu olduklarını söylediler.
ÖSYM'nin aldığı ve eski mezunlar ile yeniler arasında yaklaşık 40 puana kadar varan puan farklarının doğmasına yol açan farklı katsayı uygulamasına karşı öğrenciler Danıştaya yürütmenin durudurulması yönünde dava açmış ancak olumlu sonuç alamamışlardı. Karara itiraz eden öğrencilerin başvurusunu inceleyen Danıştıy İdari Dava Daireleri farklı katsayı uygulamasını hukuka aykırı bularak iptal etmişti.
Üniversite sınavında bir sorunun dahi büyük bir önem taşıdığına dikkat çeken adaylar "Mezuniyet yılına göre katsayı uygulaması başından beri büyük bir haksızlıktı. İptal edilmesine hepimiz çok sevindik. İlk günden itibaren bu konunun takipçisi olan Milliyet Gazetesine çok şey borçluyuz" dediler.