The Others Muhtarın afet vurgunu

Muhtarın afet vurgunu

18.11.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Muhtarın afet vurgunu

Muhtarın afet vurgunu


Ahmet Kaya Adana


       Döşeme Mahallesi'ndeki iki katlı evini geçen yılki depremde yıkılmış gibi göstererek afet evi sahibi olan Muhtar Mustafa Işılay, kendisiyle oturan iki oğlunu da konut sahibi yaptı.
       İddiaya göre, Adana depremi sırasında Döşeme Mahallesi Muhtarı olan Mustafa Işılay, mahalleyle aynı adı taşıyan sokağın bir numaradaki iki katlı evinin ağır hasar gördüğü gerekçesiyle afet evi istedi. Işılay, işlemlerde oğulları Mehmet ve Yalçın Işılay'ı da aynı binada hak sahibi olarak gösterdi. Aynı mahalledeki üç depremzede yıkılan evlerinin dışında başka sağlam evleri olduğu gerekçesiyle afetevi alamazken muhtar ve iki oğlu hak etmedikleri halde üç ev sahibi oldu.
       Işılaylar, geçen günlerde kura çekilip tören yapılarak hak sahiplerine dağıtılan afet evlerinden üç daireyi teslim aldı, ancak bazı eksiklikler bulunduğu için henüz evlerine taşınmadı.
       Mustafa Işılay'ın adına Adana 4. Tapu Tescil Müdürlüğü'nde ailenin halen oturduğu ve yıkıldığı belirtilen evle Turhan Cemal Beriker Bulvarı'nda bir apartman kaydı çıktı. Oğullarının ise tapuda hiçbir kaydının olmadığı belirlendi.
       Mustafa Işılay iddialarla ilgili olarak, "O zaman herkes alıyordu ben de oğullarıma aldım" demekle yetindi. Adana depreminde yıkılmayan iki evin sahibi olduğunu kabul eden Işılay, birlikte oturdukları için oğullarının da hak sahibi olduğu görüşünü savundu.
       İddiaların araştırılacağını, gerekirse evlerin geri alınacağını belirten Adana Bayındırlık İl Müdürü Ahmet Taş şunları söyledi: "İki ay önce göreve atandım. Hangi belge ve gerekçelerle iki katlı, tek kişiye tapulu bir bina için üç kişiye ev verilmiş, bilmiyorum. Ayrıca, Mustafa Işılay'ın evi yıkılsa bile eğer iddia edildiği gibi bir başka yerde sağlam evi varsa kendisi de hak sahibi olamaz."