The Others Nuriş'e yeşil takım Vedat'a Rolex saat

Nuriş'e yeşil takım Vedat'a Rolex saat

08.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nuriş'e yeşil takım Vedat'a Rolex saat

Nurişe yeşil takım Vedata Rolex saat


Kardeşleri dün Nuriş ve Vedat'ı ziyaret etti. Nuriş'e çok sevdiği takım elbiseyi, Vedat'a da Rolex saatini verdiler. Nuriş bol bol kitap istedi


       Karagümrük çetesi lideri Nuri Ergin'in kardeşleri Soner ve Zeynel Ergin, Bergama Cezaevi'nde ziyaret ettikleri ağabeylerine "çok sevdiği" yeşil takım elbisesini getirdiler.
       Daha sonra Ödemiş'te Vedat Ergin'i ziyaret eden iki kardeş, Nuriş'in selamını götürdüler.
       Soner ve Zeynel Ergin, avukat Hikmet Çarboğa ile, dün sabah saat 08.45 sıralarında 34 AT 1157 plakalı otomobille cezaevine geldiler. Çarboğa, Nuriş'le yaklaşık yarım saat süren görüşmesinin ardından, "Sinirleri çok bozuk ve oldukça yorgun" dedi.
       Ergin'in, Uşak'taki kanlı isyan nedeniyle Adalet Bakanlığı'nı suçladığını savunan Çarboğa şunları söyledi:
       "Müvekkillerim iki yılda 10 cezaevi gezdi. Uşak'taki olaylar öncesi müvekkillerime karşı bir suikast girişiminin olabileceği yönünde yaptığımız uyarıya karşın Adalet Bakanlığı hiç bir çaba sarfedilmedi. Nuri Ergin, Adalet Bakanlığı'ndan müfettiş istedi. Mustafa Duyar'ın öldürülmesi ve Uşak'taki olaylar konusunda kendisiyle de görüşülmesini istiyor."
       Çarboğa, Nuri Ergin'in, boşaltılan altı kişilik bir koğuşa yerleştirildiğini bildirdi.

Kitap istedi

       Kardeşlerinin Nuriş'e, yeşil takımının yanı sıra kazak, diş macunu, diş fırçası ve iç çamaşırı getirdiği öğrenildi. Ağabeyleriyle yaklaşık 40 dakika görüşen Ergin kardeşler de, "Kitap istedi. Sağlığı gayet iyi. Sadece Ödemiş Cezaevi'ndeki kardeşimiz Vedat'ı merak ettiğini söyledi, selam götürmemizi istedi. Bakalım burada ne kadar dayanacak?" dediler.

Ödemiş'te "sıkıyönetim"

       Ödemiş Cezaevi'nde buzdolabı ve televizyonlu odada tek kalan Vedat Ergin'e plastik çatal - kaşık verildi ve haftada 25 milyon liradan fazla para harcamasının yasaklandı.
       Ergin'in naklinden iki saat önce, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Ata, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Türkmen ve Cezaevi Müdürü Metin Karakaş ile olağanüstü toplantı yapan Kaymakam Erkan Işılgan, şu önlemlerin alınmasına karar verdi:
       "Ergin çiğ gıdalar yiyecek, plastik çatal, kaşık, bıçak, tabak kullanacak, sadece salı günleri Cumhuriyet Başsavcısı'nın izniyle ailesi ve yakınlarıyla görüşecek, haftalık 25 milyon lira para bulunduracak, fazlasına cezaevi müdürlüğü el koyacak, kendisine gelen not ve mektuplar titizlikle kontrolden geçirilecek, cezaevi dışından bir şey almayacak, yandaşları Ödemiş Cezaevi'ne nakledilmeyecek, kendisiyle önceden belirlenen gardiyanlar ilgilenecek, cezaevi önünde hiç bir araç bekletilmeyecek, ilçe giriş ve çıkışlarında jandarma ve polis ekipleri sürekli kontroller yapacak, İstanbul ve Karagümrük'ten gelenler sorgudan geçirilecek."

Ağabeyinin fotoğrafı

       Zeynel ve Soner Ergin ile avukat Hikmet Çarboğa, Ödemiş Cezaevi'nde ziyaret ettikleri Vedat Ergin'e iç çamaşırı, spor ayakkabı, gömlek, eşofman, kot pantolon, kazak ve bir Rolex saatinin yanı sıra, ağabeyi Nuri Ergin'in beş tane çerçeveli fotoğrafını getirdiler.
       Vatandaşlarsa, geceleri rahat uyuyamadıklarını ve Ergin'in Ödemiş'ten hemen gönderilmesini istediklerini söylediler.

Birarada yatarsak olay çıkarmayacağız

       Nuri Ergin, 16 Haziran'da Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği iki sayfalık mektubunda, diğer çete elemanları gibi kendilerinin de bir arada cezaevinde bulunma hakları olduğunu, aksi takdirde açıkça boy hedefi haline geleceklerini savunarak şöyle dedi:
       Uşak Cezaevi'ne geldiğimizden bu yana, bilhassa hasımlarımızın bulunduğu cezaevlerinden sevkler yapılmaktadır. Bu durum Uşak Cezaevi'ndeki huzur ortamını ortadan kaldırmaktadır. Aynı davadan yargılanan kişiler olarak birlikte yatmamız halinde, kalacağımız cezaevinde en küçük bir sorunun çıkmayacağına şerefimiz üzerine söz veriyoruz. Ayrı bir cezaevinde kalmamızın devam etmesi ve bunun sonucunda bizlere yapılacak silahlı eylemlerle, bizim bu olumsuz durumlar karşısında yapabileceğimiz her türlü eylemde sorumluluk bakanlığınıza aittir. Bizimle dama taşı gibi oynamayın. Oynanacak insanlar varsa çifte standart uyguladığınız insanlardır.

Günde 3.5 milyon harçlık

       ERSAN ATAR Ankara
       Bergama Cezaevi'ne gönderilen Nuri Ergin'in nakilden sonra üzerinden çıkan "yüklü miktardaki" paraya el konularak bankaya yatırıldı. Kendisine de günlük 3 milyon 571 bin 428 lira harçlık verilmeye başlandı.
       Nuri Ergin'in kaldığı Bergama Cezaevi'nden sorumlu Bergama Başsavcısı Ahmet Berke, "Diğer mahkumlar ve Ergin'in can güvenliği için her türlü tedbir alındı. Tek başına konulduğu koğuşun yanındaki koğuşu da boşalttık" dedi.

Günlük rapor tutuluyor

       Nuri Ergin hakkında kendilerine bildirilmiş bir "hücre hapsi" cezasının bulunmadığını belirten Başsavcı, Ergin'in diğer mahkumlar gibi havalandırmaya çıkarıldığını, haftada bir kez de kapalı görüşten yararlanacağını kaydetti.
       Nuri Ergin'in günlük faaliyetlerinin sürekli olarak takip edildiğini belirten Berke, bu bilgilerin günlük olarak Adalet Bakanlığı'na bildirdiğini kaydetti. Bu raporlarda Ergin'in hangi saatte havalandırmaya çıkarıldığı, kimlerle görüştüğü ve sağlık durumuna ilişkin gelişmeler yer alıyor. Aynı uygulama Ödemiş Cezaevi'ndeki Vedat Ergin için de yapılıyor.

Beş gardiyana zimmetli

       Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Berke, Nuri Ergin'in Bergama'ya geldiğinde üzerinde "yüklı miktarda" parası olduğunu, bu paranın kendisinden alınarak bir bankaya yatırıldığını söyledi. Paranın miktarını açıklamayan Berke, bu paradan haftalık olarak Ergin'e, haftalık 25 milyon lira (günlük 3 milyon 571 bin 428 lira) 'harçlık' verilmesini uygun bulduklarını kaydetti.
       Başsavcı, Ergin'in yemeklerinin 5 gardiyan aracılığıyla verilmesinin gerekçesini de şöyle açıkladı: "Hem infaz koruma memurlarının güvenliği için, hem de koğuş içine silah ve benzeri maddelerin sokulmasının kontrolü için bu tedbiri aldık. Sadece yemek konusunda değil diğer birebir temaslarda da grup halinde hareket ediliyor."