The Others Reklam hilesi

Reklam hilesi

04.04.2002 - 00:00 | Son Güncellenme:

Reklam hilesi

Reklam hilesi

Reklam hilesi

Show Tv, "Katil Doğanlar" filmini sürekli devre dışı bırakıyor. İki defa yayınlayacağını duyurdu, sonra değiştirdi. O zaman niye ısrar ediyor?

"Haber Özelöde seri katil konuşuyordu. Sakin ve olağan şeylerden bahseder gibi... Onun işi bu. "Anlık" cinayetlerin pişmanlığı olamaz. Ama biz hayret ederiz. Nasıl öldürdüğünü "soğukkanlı" anlatışını yadırgarız. Onun seri katil olduğunu unuturuz. Kameranın karşısında konuşmak ya da öldürmek. Fark etmiyor ki. Biz ürperirken o yemek tarifi anlatır gibi. Yaşamda ürktüğümüz, iğrendiğimiz, tiksindiğimiz, kızdığımız ne varsa yok olduklarını düşünün. Film senaryolarını besleyen, dizileri besleyen, tüm kötülüklerin yok olduğunu düşünün. Bir boşluğa düşmez misiniz? Pek bir gaddar mı geldi bu söylediklerim? Siz de izlediniz değil mi seri katili? Tüm kötülüklerin anasını öldürsek kurtulur muyuz?

Reha Muhtar bu hafta bana göre bekleneni yaptı. Serpil Örümcer’i stüdyoya getirip kızı ve Berkant ile buluşturdu. Geçtiğimiz hafta bir teyzemiz vardı. Canhıraş bir sesle Serpil Örümcer’e "Sen nasıl bir annesin?" diye bağırıyordu. O gün tribünler kararı vermişlerdi. Serpil Örümcer haksızdı. Peki bu hafta ne oldu? Haksızlıkların yüzdesi birden uçup gitti. Teyzem yine oradaydı, yine ağladı ama Serpil Örümcer artık iyi bir anneydi. Şöyle düşünelim, haftaya bir başka senaryo ile karşımıza gelseler. Sorunlu olanın kızları olduğunu söyleseler. Hayat bu, neler neler var ayrıntısında. Her ayrıntı topluluğu bir haklılığı beraberinde getirebilir. Bu sefer tribünlerin aklı karışmaz mı? İşin kuralı da bu. Bu hafta hepimiz mutlu olduk. Aile bir araya geldi. Ne kadar inanarak, ne kadar şov yaparak; oranını bilmem mümkün değil. Eğer olay, izlenme oranı ve onun dünyası ise yapılan tam bu işe ugyun olmuştur. Yaşamın içinden öyle senaryolar çıkar ki, hepsi bir gün "reyting" olmabilir. Ve bunu da galiba Reha Muhtar seziyor.

Dİzİlerde yeni reklam uygulaması şöyle; reklamı gir, ardından jeneriği ver. Bir reklam kuşağı giriyorsa dizinin ortalarını geçtiği zaman diliminde, bilin ki ardından bir cümle daha söylenecek ve dizinin o bölümü bitecek. Bunun adı aldatmacadır beyler. Etik olarak yapılmaması gereken bir davranıştır. Başka bir ülkede olsa tüketiciyi aldattığı için dava açılır. Benden söylemesi!