The Others Rodos da 4.6 sallandı

Rodos da 4.6 sallandı

06.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Rodos da 4.6 sallandı

Rodos da 4.6 sallandı


Lima / Manila - AA


       Peru'nun orta kesimlerinde 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldiği, mal ve can kaybı olmadığı bildirildi.
       Perulu yetkililer, Andes'te depremin önceki gün yerel saatle 10.00'da olduğunu açıkladı. Jeofizik Enstitüsü yetkilileri, depremin zarara yol açmadığını, diğer ülkelerde son zamanlarda meydana gelen depremler nedeniyle sadece halkta küçük bir panik yarattığını söyledi. Depremin, merkez üssüne 250 kilometre uzaklıktaki başkent Lima'da da hissedildiği kaydedildi.
       Peru'nun, gelecek hafta, olası bir depremde insanları ne yapmaları gerektiği konusunda eğitmek üzere, bir eğitim programı uygulamaya koyacağı bildirildi.
       Akdeniz'in Rodos Adası, dün sabah erken saatlerde orta şiddetli bir depremle sallandı. Atina Jeodinamik Enstitüsü, sabah 04.05'de meydana gelen ve merkez üssü Atina'nın 410 kilometre güneydoğusunda olan depremin büyüklüğünü Richter ölçeğine göre 4.6 olarak açıklandı. Depremde, can kaybı ya da maddi hasar olmadığı bildirildi.
       Dan Tayfunu da Filipinler'in kuzeyini etkisi altına aldı. Cagayan eyaletinin doğu sahilini etkisi altına alan tayfunun saatte 140 kilometre hızla estiği ve hızının zaman zaman saatte 170 kilometreye kadar ulaştığı kaydedildi. Sivil Savunma yetkilileri, tayfundan etkilenmesi beklenen pekçok eyalette kurtarma ekiplerinin alarma geçirildiğini ve tahliye merkezleri hazırlandığını açıkladı.