The Others Siirt'te radyo sevinci

Siirt'te radyo sevinci

19.06.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Siirt'te radyo sevinci

Siirtte radyo sevinci

       SİİRT Valiliği tarafından başlatılan Toplumsal Kalkınma Projesi'ne (TOKAP) katkı amacıyla Milliyet tarafından Siirt'e bin radyo gönderildi.
       Gazetemizin Güneydoğu Temsilcisi Ertuğrul Pirinççioğlu tarafından Siirt'e ulaştırılan radyolar bizzat Siirt Valisi Osman Acar'ın da katıldığı organizasyonla kent varoşlarındaki ailelere dağıtıldı.
       Vali Osman Acar, bölgedeki kadınların büyük bölümünün eğitimden geri kaldığını ve okuma yazma dahi bilmediklerini belirterek, bu radyolar aracılığıyla eğitici çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.
       Düzenlenen dağıtım töreninde radyo almanın sevincini yaşayan Siirtli kadınlar, taşıması kolay olduğu için radyolarını yanlarından ayırmayacaklarını belirttiler.

       Birçok alanda geri kalan, okuma - yazma dahi bilmeyen Güneydoğu kadınını bilinçlendirmek amacıyla Siirt Valiliği tarafından, "Kadın radyosu" kuruluyor.
       Siirt Valisi Osman Acar, Siirt'teki kadınlara hitap etmek amacıyla daha çok eğitim, sağlık ve kültürel konuların işleneceği bir radyo kurulması için girişim başlattığını söyledi. Çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği radyoda, ağırlıklı olarak kadın sorunları işlenecek.
       Vali Osman Acar, RTÜK'ten yerel radyo kurma izni alamadıklarını ancak Best FM'nin sponsorluğunu üstlenerek yayını gerçekleştireceklerini söyledi. Vali Acar, "Kuracağımız radyo için yer aramaktayız. Teknik alandaki çalışmalarımız bitti. Yer sorunu giderilince amacımızı gerçekleştireceğiz. Siirt'teki kadınlarımız artık yalnız değil. Her türlü sorunlarına kurulacak bu radyoda yanıt verilecektir" diye konuştu.

       KISA adı TOKAP olan Toplumsal Kalkınma Projesi'ne destek amacıyla birçok kuruluş yardım harekatı başlatırken, eczacılar da 5 milyar liralık destek sundu. Siirt kent merkezinde bir ilköğretim okulu yapılması için başlatılan kampanya kapsamında Diyarbakır 11. Bölge Eczacıları Odası tarafından 5 milyar lira toplandı. Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Kaya, Siirt ve Diyarbakır'daki eczacılardan toplanan bağışlar sonucu, kent merkezinde bir ilköğretim okulu yapılmak üzere toplanan 5 milyarın, 2.5 milyarlık bölümünü Vali Osman Acar'a teslim etti. Vali Acar, teslim töreninde yaptığı konuşmada, eczacıların yaptığı bu yardımı diğer kuruluşlara örnek teşkil etmesini diledi.