The Others Sınırda tel örgüsüz bayram yakınları kavuşturdu

Sınırda tel örgüsüz bayram yakınları kavuşturdu

30.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sınırda tel örgüsüz bayram yakınları kavuşturdu

Sınırda tel örgüsüz bayram yakınları kavuşturdu


Şeyhmus Çakan Diyarbakır


Türkiye ve Suriye sınırında yıllarca tel örgüler arkasından bayramlaşan, askerler aracılığıyla birbirine hediye veren iki ülkenin akraba vatandaşları bu bayram tel örgülerin engeli olmadan kucaklaşmanın coşkusunu yaşadı.
Sınırın öte yanında Haseki'ye bağlı Kamışlı ilçesi sınır kapısında, sağnak yağmur altında güvenlik kontrolünden geçen Suriye vatandaşları, Nusaybin Gümrük Sahası'ndaki buluşma yerine ulaştığında sevinç gözyaşları döktü.
PKK'lıların sızmasını önlemek için tek tek kimlik kontrolünden geçirilen ve kameraya alınan Suriyeliler, okul sıraları yerleştirilerek hazırlanan boş binaya alındı. Burada akrabalarıyla kucaklaşarak yılların özlemiyle sevinç göz yaşı döken Suriyeliler "Can cana geldik. Hasretimiz bitti" dedi.
Binaya giren Türk vatandaşlarının arasında akrabalarını fark eden Kamışlılı Fatma Hüseyin, yıllardır göremediği ailesine kavuşmanın heyecanıyla sevinç nidaları atmaya başlayınca sıralar bir kenara itildi, sarmaş dolaş olan aileler uzun süre birbirlerinden ayrılmadı.

7 yıl sonra kucaklaştılar

Yedi yıl önce kızını Türkiye'ye gelin veren ve bir daha da kucaklayamayan Safiye Demir de ilk kez dokunma şansı bulduğu üç torununun birini bırakıp diğerine sarıldı. Safiye Demir, Türkiye'de yaşamak istediğini belirterek kızından yardım istedi.