The Others Teletubbies Amerika’da yasak mı?

Teletubbies Amerika’da yasak mı?

29.01.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Teletubbies Amerika’da yasak mı?

Teletubbies Amerika’da yasak mı

Nuri Emanetoğlu’nun e - posta mesajı:
"Aslen Istanbulluyum, ama halen ABD’de yaşıyorum. Yıllardır Türkiye ile ilgili haberlerde en güvenerek okuduğum gazete Milliyet’tir. Ancak, bilim veya dünya haberlerinde zaman zaman yanlışlıklar, eksiklikler görüyorum."
Emanetoğlu, 23 Ocak tarihli Milliyet’te yer alan Televizyonlar Eşcinsel Yapıyor başlıklı habere işaret ediyor, örnek olarak.
"Bu haberde" diye sürdürüyor okurumuz, "özellikle küçük çocukların izlediği Teletubbies adlı programın Amerika’da eşcinsel imajından ötürü yasaklanmış olduğu öne sürülüyor, ama bu tamamen yanlış. ABD’nin tutucu kesiminin sırf sansasyon yaratmak amacıyla Teletubbies’lerden birinin eşcinsel olduğunu öne sürdükleri doğru, ama program devam ediyor. Üstelik Amerika’da 2 - 6 yaş arası izleyicilerin en gözde programı."
Yorum: Söz konusu ifade, muhabir Semra Kardeşoğlu’ya değil, RTÜK yetkilisi Dr Cengiz Özdiker’e ait. Yani, haberde yer alan bir kişinin aktardığı yanlış bir bilgiyle karşı karşıyayız. Okurumuz uyarılarında haklı.
Mehmet Yılmaz ekliyor:
"Bu da gösteriyor ki, Türkiye’de kamu görevlilerinin her söylediğine inanmamak lazım."

Profesyonel yöneticiler
Ayseli Usluata, 13 Ocak tarihli Milliyet’teki bir ödül haberine dikkatlerimizi çekiyor.
En Profesyonel Yönetici: Bermanbek başlıklı bu haber, arka sayfada yer almış.
"Kurumunuzdan birinin ödül alması sizi gururlandırabilir, ancak benim bildiğim kadarıyla, benzer ödülleri paylaşan başka kadınlar da vardı. Dünya gazetesinin gerçekleştirdiği araştırma sonucunda tüm illerden de başarılı kadınlar seçilmişti. Bu ayrıntıları göz ardı eden gazete inandırıcılığını yitiriyor."
"En başarılı kadın yönetici üç kişi arasında paylaşıldı. Öteki iki kişinin adını vermek gazetenizi daha yüceltirdi."
Mehmet Yılmaz’ın yanıtı:
"Barmanbek çalışma arkadaşımız olduğu için onun başarısıyla gururlanmak herkesin hakkıdır. Bunda yadırganacak bir şey bulamıyorum. Ama haberin bütününü aktaramadık. Dünya gazetesi bile tam sayfaya kazananların listesini zor sığdırmış. Ama adil olma adına Barmanbek’in ödül paylaştığı isimleri habere alabilirdik."
Yorum: Dört ana dalda ödüller üçer kişi arasında paylaştırılmış. Haberde, bazı dallardaki ödül sahipleri yer almıyor. Önemsiz bir haber değil. Usluata’nın işaret ettiği gibi öteki isimler de metinde yer alabilseydi, diğer ödül sahiplerine karşı haksızlık edilmemiş olurdu.