The Others Tersine rekor... Karadeniz baskısı... Hurşit ile Harşit...

Tersine rekor... Karadeniz baskısı... Hurşit ile Harşit...

11.06.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tersine rekor... Karadeniz baskısı... Hurşit ile Harşit...

Tersine rekor... Karadeniz baskısı... Hurşit ile Harşit...


* 4 Haziran tarihli Milliyet’in 22. sayfasında Pistte İki Rekor başlıklı haber, Ankara’daki Türkiye Ferdi Atletizm Şampiyonası’nda erkekler 20 km yürüyüşte, Abdülkadir Öz’ün haberiyle ilgiliydi.
Bir cümlede, "..Öz 1.31.42’lik derecesiyle kendisine ait 1.31.23’lük Türkiye rekorunu kırdı.." deniyordu.
Ali Şahin hataya dikkat çekiyor.
"Bu haberde hangi rekorun daha yeni olduğunu cümle yapısından tam çıkaramadım. Ancak, daha düşük olması nedeniyle 1.31.23’lük derecenin yeni rekor olduğunu anlıyorum." Doğru.
* Suat Us’un düzeltmesi: "8 Haziran tarihli gazetenin 25. sayfasında Lakers - Philadelphia maçı ile ilgili haberde, Allen Iverson’ın 18/41 oranında 2 sayı, 3/8 oranında 3 sayı ve 9/9 oranında 9 sayı attığı yazılı. Bunların toplamı 54 olması gerekirken 48 sayı attığı yazılmış. Bu hata 6 - 7 oyuncuda yapılmış."
* Doğu Karadeniz’den birkaç okur, gazetenin baskı kalitesinin bozulduğuna ilişkin alarm işaretleri verdi. Trabzon’dan Neşe Bozdoğan, şöyle özetlemiş:
"Baskılar bozuldu. Kağıttan mıdır bilemiyorum, renkler karışıyor, üst üste basımlar yüzünden yazılar okunmaz hale geliyor. 6 Haziran tarihli gazetede arka sayfaya bakılırsa ne demek istediğim anlaşılır." Rizeli Mustafa Demirci ise kağıtların buruş buruş olmasından yakınmış.
* Mehmet Doğan, Nusaybin’den bir not bırakmış. "Bizim buraya eskiden sabahın erken saatlerinde gelen Milliyet artık en erken 11’de ulaşır oldu" diyor. "Sorduklarım Midyat’tan geç yola çıktığını söylediler. Eskiden Kızıltepe’den gelirdi, belki bu değişiklik yüzünden bu gecikme oldu. Halledilmesini umarım."
* Şeref Demir, Güngör Uras’ın köşesinde yer alan bir isim hatasını düzeltiyor. "31 Mayıs tarihli yazıda Güngör bey, birkaç kez, Torul tarafından akan çayın adını Hurşit diye yazmış. Doğrusu Harşit Çayı olacaktı."