The Others TİKB'ye darbe

TİKB'ye darbe

26.04.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

TİKB'ye darbe

TİKBye darbe

BAŞKENT'te bir süre önce öldürülerek altınları gaspedilen Acar Kuyumculuk'un sahibi Satılmış Acar'ın katil zanlısı olduğu ileri sürülen yasadışı Türkiye İhtilalci Komünistler Birliği (TİKB) üyesi üç kişi yakalandı.
Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi'nin ortak çalışmasıyla yakalanan Murat Güneş, Sadık Yıldırım ve Ercan Akpınar'ın evlerindeki aramada, iki 7.65 mm çapında Browning, bir 7.65 mm. çapında Unuque, bir 9 mm.çapında, toplam üç silah, bu silahlara ait mermiler, soygundan elde edilen üç kilo 898 kilo altın ve yazılama eylemlerinde kullanılan tüp boyalar elegeçirildi.
Zınlılara yardım ve yataklık yaptıkları, TİKB üyesi oldukları öne sürülen avukatlar Fikret Aslan, Muharrem Yılmaz'la Süreyya Aydın da gözaltına alındı.
DGM Savcısı Talat Şalk'ın gözetiminde kanlı soygunun yapıldığı kuyumcu dükkanında tatbikat yaptırılan örgüt üyelerine öldürülen kuyumcu Satılmış Acar'ın yakınları, "Katiller, şerefsizler" diye bağırdılar. Burada yapılan tatbikat sırasında kuyumcu Satılmış Acar'ı öldürülmesi olayında tetiği çektiği belirlenen Murat Güneş soygunu nasıl gerçekleştirdiklerini anlattı. Güneş tatbikat sırasında kuyumcu dükkanını soymadan 10 gün önce istihbarat çalışması yaptıklarını, baskın sırasında kuyumcu Satılmış Acar'ın elini alarm düğmesine basmak için tezgahın altına atması ile silah çıkaracağını sanarak paniğe kapıldıklarını anlattı.
Tetikçi Güneş, bu sırada silahı Kuyumcu Acar'ın başına dayayarak öldürdüğünü ve görünür yerde bulunan kasa anahtarlarını alarak altınları aldıklarını ancak kasanın gizli bölmesinde bulunan diğer altınları farkedemediklerini ifade etti. Güneş, eylemi Ercan Akpınar ile gerçekleştirdiklerini, kendisinin tetiği çektiğini, Sadık Yıldırım'ın eylem öncesi istihbarat çalışması yaptığını ve altınları sakladığını, Süreyya Aydın'ın da grubun teorisyeni olduğunu itiraf etti. Sanıklar daha sonra Ankara Barosu avukatlarından Fikret Aslan'ın bürosuna gittiklerini ve silahları Aslan'ın bürosuna bıraktıklarını söylediler. Örgüt üyelerinin çaldıkları 300 milyonluk dövizi harcadıkları 3 Reşat altınını da sattıkları belirlendi.