The Others Zeydan: Zamanı gelince konuşurum

Zeydan: Zamanı gelince konuşurum

22.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Zeydan: Zamanı gelince konuşurum

Zeydan: Zamanı gelince konuşurum

"EVİNDE kayıtdışı silah bulundurmak, silah ticareti yapmak ve uyuşturucu ticaretini yönlendirmek"ten yargılanan ve 10 ay cezaevinde kaldıktan sonra üç milyar lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan DYP'li Yüksekova Belediye Başkanı Ali İhsan Zeydan, çetelerle bir ilgisi bulunmadığını belirtirken, "Zamanı gelince konuşacağım" dedi.
DTP Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan'ın yeğeni olan Zeydan, evinin kapılarını ilk kez Milliyet'e açtı. Görevine en kısa sürede başlayacağını belirten Zeydan şöyle konuştu:
"Çetelerle hiçbir alakam yok, olamaz da. Zaten böyle bir suçlamayla yargılanmadım, bununla ilgili hiçbir ifade vermedim. Benim gizli hiçbir işim yok. Ne yaptımsa hepsini alanen yaptım. Birisine kinim varsa çete kurmaya gerek yok. Şerefimize gelen bir lekeyi temizlemek istesem o kadar adamım var ki! Dokuz kardeşim var, biri de yapardı."
PKK ve yandaşlarının entrikalarına kurban gittiğini belirten Zeydan şöyle devam etti:
"PKK'yla uyuşturucu ticaretinden menfaati olanların maskelerini düşürdük, ilçeye huzur ve güven geldi. Bu, gençlerimizin kanıyla politika yapanların işine gelmedi. Bütün bu gelişmeler yüzünden Zeydan ailesine komplo hazırlandı."

Zeydan, evinde bulunan silahlarla ilgili olarak da şunları söyledi:
"Hepsi tutanaklı ve devlete ait. Medyada gösterilen silahlar ise Kuzey Irak'ta ele geçirilen silahlar. Evimdeki silahlarla hiçbir alakası yok.
Uziler halamın oğlu İsmail Hakkı Abası'ye ait. Kayıtları Van Emniyet Müdürlüğü'nde mevcut. Roketler ise iki yıl önce Yeniköprü Jandarma Karakolu tarafından bize teslim edilmiştir.
Aşiretimize mensup iki bin 700 kadrolu, 600 da gönüllü korucu var ve hepsinde devletin verdiği silahlar bulunuyor. Batıdakiler sabaha kadar disko ve barlarda eğlenirken, ben ve korucularım dağ taş, gece gündüz demeden hain örgütle savaştık. Bu mudur bunun mükafatı?"
Zeydan, üç milyar liralık kefaleti ise "Mahkeme, medyanın yaptığı spekülasyonlar nedeniyle etki altında kaldı" diye yorumladı.
Beraat kararı aldıktan sonra kamuoyuna açıklayacağı çok önemli bilgilerin olduğunu söyleyen Zeydan, "Mahkeme gereği, oldukça önemli olan bu bilgileri açıklayamıyorum. Zamanı gelince karşılaştığım bazı zorlukları kamuoyuna açıklayacağım. Şu an Türkiye'nin en kritik yerlerinde bulunan bazılarını oldukça etkileyecek olan bilgilerle bu insanların maskelerini düşüreceğim" dedi.

Zeydan, susurluk olayına karıştıkları gerekçesiyle dokunulmazlıkları kaldırılan DYP milletvekilleri Mehmet Ağar ve Sedat Bucak'a da "ASALA'yı bitiren bu insanlar şimdi lekeleniyor. Bunlar ülkesi için ölümle karşı karşıya kaldıklarında, bütün herkesin bilgisi varken o dönemde niye yargılanmadılar?" diye destek verdi.