Geri Dön
Tteokbokki nedir?

Tteokbokki nedir?

Tteokbokki, farklı yemek yemek isteyenler için enteresan bir keşif olabilir. Tteokbokki nedir? İşte tteokbokki yemeğine dair bilmeniz gerekenler...

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Kore mutfağı yemekleri

Asya yemekleri, dünya genelinde oldukça trend. Özellikle ABD ve Avrupa'da çok sayıda Japon ve Çin lokantaları yaygın. Keza ülkemizde de özellikle son 10-15 yıldır Uzakdoğu yemeklerini yiyebileceğimiz pek çok restoran var. Ancak Kore yemekleri, Japon ve Çin yemeklerine göre çok daha az popüler. Bunun en önemli nedeni ise popüler Çin ve Japon restoranlarında Kore yemeklerine yer verilmemesi. Ancak yine de aralarında tteokbokki ya da rabokki'nin de olduğu pek çok yemek özellikle Youtube sayesinde popüler hale geldi.

Tteokbokki nedir?

Tteokbokki, Kore'de oldukça ünlü bir sokak yemeğidir. Kore'deki pek çok sokakta adım başı tteokbokki satan birilerine rastlamanız mümkündür. 'Acı soslu pirinç keki' diyebileceğimiz tteokbokki, özellikle acı sevenler için bağımlılık yaratacak kadar lezzetlidir. Bol acılı bir yemek olmasından ötürü tteokbokkinin Türk damak tadına hitap ettiğini söyleyebiliriz.

Pirinç keki nedir?

Tteokbokki yemeğinin olmazsa olmazı olan pirinç keki, Türklerin bilmediği bir tat. Ancak Güney Kore'de çokça tüketilen bir besindir. Pirinç keki doyurucu olması ve hem tatlı hem de tuzlu tarifler arasında yer almasıyla Korelilerin vazgeçilmezleri arasındadır. Pirincin içinde bulunan potasyum ve azot kan basıncını dengeler. Besleyici özelliğiyle dikkat çeken pirinç kekleri genelde sosise benzer. Ancak kare şeklinde olanları da epey yaygındır.

Pirinç keki malzemeleri

Pirinç keki malzemelerini şöyle sıralayabiliriz: 2 çay bardağı pirinç unu, 1 su bardağı hindistan cevizi, 1.5 su bardağı toz şeker, 4 yemek kaşığı susam, yarım çay bardağı ılık su, 2 su bardağı sıcak su.

Tteokbokki malzemeleri

Tteokbokki malzemeleri şunlardır: 2 su bardağı pirinç keki, 2.5 su bardağı balık/sebze suyu, 1 su bardağı yeşil lahana, havuç, yeşil soğan. Sosu için ise 2-3 yemek kaşığı gochujang yani acı biber tozu, 2 yemek kaşığı bal, 1 yemek kaşığı esmer şeker, 1 yemek kaşığı soya sosy, 2-3 diş sarımsak. Dilerseniz yemeğin üzerine beyaz susam, yeşil soğan da serpebilirsiniz. Her ne kadar Türkiye'deki Kore restoranlarında yaygın olmasa da Koreliler, tteokbokkiyi 1-2 pişmiş yumurta eşliğinde yemeyi çok seviyorlar.

Benzer İçerikler