TV-Rehberi TRT Müzik Kudüs'te

TRT Müzik Kudüs'te

22.05.2018 - 13:12 | Son Güncellenme:

Sunucu Hasan Sevil’in birbirinden kıymetli konuklarını ağırladığı ‘Kudüs’ten Türkiye’ye İlahilerimiz’, bir müzik programı olmanın çok ötesinde, kutlu şehrin tarihini, Müslümanlar için anlamını ve sorunlarını da ekrana taşıyor.

TRT Müzik Kudüste

Birlik ve kardeşlik duygularımızın yükseldiği kutlu Ramazan ayında, “Türkiye’nin Müzik Kanalı” TRT Müzik, ekranların en farklı Ramazan Programını izleyici ile buluşturuyor.

Haberin Devamı

Mübarek Kudüs topraklarından yayınlanan çok özel ve anlamlı bir program olan “Kudüs’ten Türkiye’ye İlahilerimiz” Dünya’nın en eski şehirlerinden biri olan Kudüs’ten yapılan yayınlar ile birbirinden kıymetli Kudüslü ve Türk sanatçıları ekrana getiriyor.

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer Kisvâni, Ahmet Özhan, Antropolog Prof. Dr. Ali Qleibo gibi kıymetli konukların, tadına doyum olmaz bir musiki eşliğinde Kudüs’ü konuştukları program Ramazan ayı boyunca iftar vaktinde TRT Müzik seyircisi ile buluşacak.

Hasan Sevil’in sunumu ile hafta içi her gün saat 19.50’de Kudüs'ten yayınlanan programın her bölümünde birbirinden değerli konuklar Kudüs’ün anlamına ve tarihine değinen sohbetler ile Türkçe ve Arapça ilahileri seslendiriyor.

Haberin Devamı

İzleyiciler #TRTMüzikKudüste hashtag’ini kullanarak twitter ve facebook’dan da sohbetlere katılabiliyor.

Eşsiz eserlerin seslendirildiği “Kudüs’ten Türkiye’ye İlahilerimiz” bu hafta yayınlanacak bölümlerinde Türk Müziği sanatçısı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent orkestrası solisti olan Adem Tay eşliğinde birbirinden değerli konukları ekrana getirecek.

Program, 22 Mayıs Salı günü Mescidi Aksa Müdürü Ömer Kisvani, 23 Mayıs Çarşamba günü Neyzen Hakan Alvan, 24 Mayıs Perşembe günü Mescidi Aksa Tamir ve İnşaat Müdürü Muhammed Amira, 25 Mayıs Cuma günü ise Antropolog Prof. Dr. Ali Qleibo’yu ağırlayacak.