TV-Rehberi Türkiye'de ortalama televizyon seyretme süresi ne kadar?

Türkiye'de ortalama televizyon seyretme süresi ne kadar?

20.04.2018 - 16:44 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi yazarı Sina Koloğlu, günlük televizyon seyretme süreleriyle ilgili olarak yapılan Eurodata TV ve RTÜK araştırmalarını köşesine taşıdı.

Türkiyede ortalama televizyon seyretme süresi ne kadar

İşte Sina Koloğlu'nun yazısından o bölüm;

Haberin Devamı

En çok dizi ihraç edenler

Bu kadar büyük bir sirkülasyonun tepe noktasında iki ülke var, İngiltere ve ABD...
Aynı zamanda en çok program ihraç eden ülkeler bunlar... Her ikisinin de yıllık ihraç ettikleri program sayısı, 500’er adet...

Bunları Türkiye, Almanya ve Fransa takip ediyor. Yani Türkiye, en çok dizi ihraç eden beş ülkeden biri... İngiltere’nin ihracının yarısı, Kuzey Avrupa’ya oluyor. Dizilerin yanı sıra program da ihraç ediyor. Fransa, komşu ülkeleri İtalya ve Portekiz’e program veriyor. Türkiye ise, Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Güney Amerika’ya dizi satıyor. Unutmadan, Arap MBC kanalının Türk dizilerine koyduğu ambargo, Orta Doğu pazarına bir nebze de olsa sekte vurdu.

Çok televizyon izliyoruz

Haberin Devamı

Eurodata TV verilerine göre, kişi başına dünyada ortalama televizyon izleme süresi, 2 saat 56 dakikaya yükselmiş. Avrupa 3 saat 49 dakika, Güney Amerika 4 saat ve Asya, 2 saat 25 dakika süreyle televizyon izliyor. RTÜK’ün ‘Televizyon İzleme Eğilimleri Araştırması’na göre bizde hafta içi günlerde ortalama televizyon seyretme düzeyi 5 saat 9 dakika... (Araştırma, 2005-2006 yılları arasında yapıldı. Bir fikir vermesi açısından örnek olarak seçtim)

Polisiye dizi izleniyor

Dizi sektöründe en çok işi, dünya piyasasında polisiye projeler yapmış. Tercih edilenler ise, daha çok ‘geçmişe dair ve gizemli’ olanlar...