Geri Dön
Uzmanpara Altın fiyatları ne kadar oldu?

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Enerji maliyetlerinde görülen artışlar küresel çapta enflasyonu körüklerken, fiyat yükselişlerinden korunmak isteyen yatırımcılar altına yönelmeye devam ediyor. ABD’de enflasyonun 31 yılın zirvesine çıkmasıyla ons altında yukarı yönlü hareketler hızlandı. Bu durum yurt içinde gram altın fiyatını da etkiledi. Peki haftanın son işlem gününde piyasalarda son durum ne? İşte detaylar…

Altın fiyatları ne kadar oldu?

Küresel ekonomik gelişmeler para ve emtia piyasaları tarafından yakından takip ediliyor. Özellikle geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısı sonrası faizlerin yakın zamanda artırılmayacağına yönelik beklentilerin yükselişe geçmesiyle ons altın, 1800 dolar pivot seviyeyi kırmıştı.

Haberin Devamı

ONS ALTINDA SON DURUM NE?

Bu hafta ise ABD’de açıklanan enflasyon rakamlarının aylık ve yıllık bazda beklentileri aşarak 31 yılın zirvesine çıkmasıyla ons altında yükselişler hızlandı. Bu gelişmeyle birlikte ons altın çarşamba günü 1868 dolara kadar yükseldi ve 1848 dolar seviyesinde dengelendi.

Geçtiğimiz güne ise 1851 dolardan başlayan ons altın primli seyir izleyerek, tekrardan 1868 dolar seviyesini test etti ve 1863 dolardan kapandı.

Haftanın son işlem gününe ise 1864 dolardan başlayan ons altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.23 oranında düşüşle 1859 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1848 dolar, en yüksek ise 1864 dolar seviyeleri görüldü.

Öte yandan ons altın, bugün gerileme kaydetse de son dönemde gösterdiği fiyat hareketiyle birlikte 5 ayın zirvesindeki yerini koruyor.

Haberin Devamı

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

GRAM ALTIN HAFİF YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz güne 585.3 liradan başlayan gram altın, 597.2 lirayı test etti ve 594.4 liradan kapandı.

Haftanın son işlem gününe ise 594.3 liradan başlayan gram altın, önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0.15 oranında yükselişle 595.3 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 588 lira, en yüksek ise 596 lira seviyeleri görüldü.