Geri Dön
Uzmanpara Bitcoin 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Bitcoin 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Son dönemde düşüş trendi içerisinde olan kripto paralar bugün gösterdiği fiyat hareketiyle birlikte resmen kırmızıya büründü. Piyasanın amiral gemisi Bitcoin 55 bin doların altına sarktı. Ethereum’da ise değer kaybı yüzde 11'i aştı. İşte detaylar…

Bitcoin 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi

Kripto para endüstrisinde satış dalgası bugün itibarıyla derinleşmeye devam ediyor. Özellikle Bitcoin ve Ethereum’da görülen düşüşler piyasayı resmen altüst etti.

Haberin Devamı

Hindistan’ın kripto paralara yönelik yasak getireceği beklentileri son günlerde dijital varlıkların dalgalı bir seyir izlemesine neden oldu. Konuyla ilgili gelen son bilgilere göre Hindistan’ın kripto paralara yasak getirmeyeceği belirtilirken, bazı düzenlemelerin yapılacağı gündeme geldi.

Hindistan’da kripto paraların bir varlık sınıfı olarak tanımlanacağı ve emtia statüsüne sokulmasının muhtemel olduğu belirtiliyor. Bu gelişmeyle birlikte geçtiğimiz gün kripto paralarda toparlanma eğilimi görülmüştü.

Piyasadaki olumlu gelişmelerin etkisiyle Bitcoin dün 59 bin 398 dolar seviyesine kadar yükselmişti. Bugün ise piyasada rüzgar tamamen tersine dönmüş durumda.

BITCOIN 7 HAFTANIN DİBİNDE

Bugüne ise 59 bin dolardan başlayan Bitcoin sabah saatlerinde satışların derinleşmesiyle birlikte 53 bin 500 dolara kadar geri çekildi. 7 haftanın en düşük seviyesine inen Bitcoin’de değer kaybı günlük bazda yüzde 8'i aştı.

Haberin Devamı

Altcoinlerin lideri Ethereum ise 4 bin doların altına sarktı. Ethereum’da değer kaybı yüzde 11'in üzerine çıktı.

1 SAAT İÇERİSİNDE 300 MİLYON DOLAR BUHARLAŞTI

Yaklaşık 1 saat içerisinde 3 bin dolar düşen Bitcoin’de artan oynaklık kaldıraçlı işlemler yapan yatırımcıları da zora soktu. Zincir üstü veriler tasfiyelerin 1 saatte 300 milyon doları, günlük bazda ise 600 milyon doları aştığını gösteriyor.

YENİ VARYANT ENDİŞELERİ PİYASALARI ETKİLEDİ

Öte yandan Botsvana, Güney Afrika ve Hong Kong’da aşıya dirençli ve tehlikeli olabilecek yeni bir koronavirüs varyantının tespit edilmesi finansal piyasaları olumsuz etkiledi. Yeni varyant endişesinin kripto paralardaki satış furyasını tetiklediği belirtiliyor.