Vitrin BU HAFTA

BU HAFTA

18.11.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

BU HAFTA

BU HAFTA


Uzun zamandır bir gençlik komedisi seyretmediyseniz bu hafta “Road Tripöi kaçırmayın. Road Trip gençlik filmlerinin ortak konusunu içeriyor


       FİLM
       Aldatan ve aldatılanların komedisi
       Uzun zamandır bir gençlik komedisi seyretmediyseniz bu hafta “Road Tripöi kaçırmayın. Road Trip gençlik filmlerinin ortak konusunu içeriyor; kolej yıllarındaki kadın - erkek ilişkileri, cinsellik, aldatma. Filmin kahramanı Josh büyük bir hata yapar ve uzun zamandır birlikte olduğu sevgilisini aldatır. Bu ilişkiyi videoya çeker. Çünkü olan olur ve kaset kız arkadaşının eline geçer. Josh bundan sonra her aldatma olayından sonra yapılan rutin işlevi yerine getirir ve kız arkadaşının kendisini affetmesi için harekete geçer. Road Trip, komik gençler, bir dizi sorunlar, kızgın sevgililer ve hareketli müziklerle dolu bir film. Başrollerde Breckin Meyer,Sean W. Scott, Amy Smart, Paulo Costanzo, Dj Qualls, Rachel Blanchard var. Filmin yönetmeni Sundance Film Festivali’nde “Frat Houseöfilmiyle Büyük Jüri Ödülü’nü alan Todd Phillips.

       KİTAP
       Bir Avrupalı’dan Anadolu hikâyeleri
       Anadolu hikâyeleri anlatan Avrupalı bir kadın Elsa. Bahsettiğimiz kadın Anadolu’yu karış karış dolaşır, kervansaraylarda çobanlar, göçebeler ve süvarilerle zaman geçirirmiş. Bunu da erkek kılığına girerek yaparmış. Yolculuklar sırasında göçebeler geceleri büyük bir ateş yakar ve hikâye anlatıcılarından hikâyeler dinlenirmiş. Bu hikâye anlatıcılarının en ünlüsü Fehim’miş. Elsa, Fehim’le birlikte dolaşarak hikâye anlatmaya başlamış. Böylece bir ilk yaratılmış: Avrupalı bir kadının Türk hikâyelerini diyardan diyara anlatması. Elsa Sophia Von Komphoevener, bu hikâyelerden Fehim’in anlattıklarını anlatmamaya söz vermiş.1956 - 57 yılında bunları üç ciltlik bir kitap haline getirmiş. “Kervansaray Ateşlerinin Başında, Eski Anadolu Hikâyeleri-1" adlı bu ilk kitapta 11 Anadolu hikâyesi bulunuyor. Özlü Anadolu hikayelerini bu kez Avrupalı bir kadının kalemiyle okuyacaksınız.

       KONSER
       Caz efsanesi olmaya aday
       Bu hafta sosyal hayatınız oldukça renkli geçecek. Şimdi de bir konser duyurumuz var. Babylon’un farklı müzikleri ve müzisyenleri izleyiciye sunma aktiviteleri devam ediyor. 24 - 25 Kasım tarihlerinde bu kez bir saksafon ustasıyla tanışacaksınız. Greg Osby. Caza çağdaş bir yorum katmak gibi bir misyonu olan Greg Osby caz dünyasına bu konuda bir efsane olan Steve Coleman tarafından tanıtılmış. Müziğine rap, hiphop ritmlerini de katan Greg Osby, bugün New York caz dünyasının en önemli müzisyenleri arasında. Greg Osby, saksafonu ve orkestrasıyla iki gün boyunca Babylon’da. Babylon aktivitelerinin biletlerini Babylon gişelerinden, ayrıca Beyoğlu ve Ortaköy Raksotek’lerden, Caddebostan, Galleria, Maslak, Merter, Göztepe MMM Migros’lardan, Akmerkez, Taksim, Suadiye Vakkorama’lardan ve (0216) 454 15 55 no’lu Biletix çağrı merkezinden edinebilirsiniz.

       ALBÜM
       Yakışıklı star geri döndü
       Resime bakıp bu haberi okuyorsanız size bayat gelecek. Çünkü muhtemelen siz bir Ricky Martin fanatiğisiniz ve O’nunla ilgili birşeyi bilmemeniz imkânsız. Ben yine de görevimi yapayım ve Ricky Martin’in yeni albümünün çıktığını duyurayım. Ricky Martin’in hayatını ve başarılarını anlatmaya gerek yok. Yaşlısı genci “Maria" dan itibaren O’nu aklına kazıdı. Ama size bir rakam vereyim. Ricky Martin yakışıklı olmasının yanında dünya çapında 32 milyon albüm, 8 milyon single satmayı başarmış bir şahsiyettir. Ayrıca ana dili olmayan İngilizce albümüyle de 15 milyon satmış. Bu yeni albümü “Sound Loaded" 15 parçadan oluşuyor. Bunların 11’i İngilizce, 4 tanesi de İspanyolca. Sound Loaded daha çıkmadan ilk single’ı She Bangs müzik kanallarında dönmeye başlamıştı bile. Ricky Martin’i bizim için vazgeçilmez kılan bir yönü de böylesine yakışıklı bir starın Türkiye’yle yakından ilgilenmesi. Türkiye’ye yine gelecekmiş, duyurulur. Ricky Martin’in bir internet adresinin olmaması düşünülemez, işte adres: www.rickmartin.com. Ama siz bunu da biliyordunuz değil mi?

       GÖSTERİ
       Çöp kovanız bir enstrüman!
       24 - 25 - 26 Kasım tarihlerinde Mydonose Showland’teki Trash An Explosion of Percussion gösterisini kaçırmayın. Bugüne kadar bilinen görevleriyle sınırlandırdığınız çöp kovanız ve kapağı, su şişeniz, mutfak makineleriniz, yağ tenekeleriniz sahnede harika sesler çıkarıyor ve siz onlarla coşuyorsunuz. Danslar alelade dans değil, müzik alelade müzik değil. Çok ses getiren bu şovun yaratıcısı Scott Peters. Heyecan arıyorsanız ve içinizin kıpır kıpır olmasını istiyorsanız Altınyıldız sponsorluğunda Türkiye’ye gelen “Trash" tam size göre. Biletler Akmerkez, Çarşı Maslak, D&R Erenköy, D&R Nişantaşı, Capitol, Galleria, The Marmara Otel, Mydonose Call Center gişeleri, Piramit, Teşvikiye, Carousel, Akmerkez AFM gişeleri, VIP Turizm Seyahat Merkezleri, Kolon Tours ve 335 9 335 no’lu Mydonose Call Center telefonlarında sizleri bekliyor.



       Kaynak: D&R



       Kaynak: D&R



       Kaynak: D&R



       Kaynak: D&R