Vitrin Çalışan kadınlara özel

Çalışan kadınlara özel

22.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Çalışan kadınlara özel

Çalışan kadınlara özel


Yaz sıcakları hızla artarak devam ederken siz hala işyerindesiniz. Üstelik toplantılar, iş görüşmeleriniz tam gaz devam ediyor. Peki bu yoğunluk içinde nasıl hem şık hem de rahat olabilirsiniz biliyor musunuz?


       İş hayatı genellikle zor ve yoğun geçer. Yapmanız gereken bir yığın şey olur ve sabahtan akşama kadar oradan oraya koşturursunuz. Telefonlar, fakslar, toplantılar derken kendinize ayıracak pek vaktiniz kalmaz. Bütün bu koşuşturma içinde kıyafetlerinizin şık, aynı zamanda da rahat olması gerekir.
       Günümüzde kadınlar iş hayatında daha etkin rol alıyor. Ofislerde, plazalarda ve iş merkezlerinde kadınlara daha sık rastlıyoruz. Biz de size işyerinde giyebilecekleriniz konusunda bir fikir vermek amacıyla Kanal D Türkiye İkinci Güzeli Gamze Özçelik’le bir çekim yaptık. Güzelimizin makyajını Estee Lauder’in makyörü Tolga Kaya, saçlarını Milliyet Gazetesi kuaförü Muharrem Parlak yaptı. Fotoğrafları Muzaffer Kantarcıoğlu çekti.

       Şık ve kadınsı
       İpekyol sezonun trendini zerafet, sofistike ve seksilik olarak tanımlıyor. Bu yaz ofis kıyafetlerinde İpekyol, kadınsı bir şıklığı ön plana çıkarmaya çalışmış. Stil olarak tek parça diye adlandırılan etek - bluzlar ile diz boyu elbiselere ağırlık verilmiş. Asimetrik uçlu kesimler hem eteklerde hem de bluzlarda kullanılmış. Takımlar ise ince askılı, sıfır yaka ve kolsuz bluzlarla tamamlanmış. Kumaşlarda hafif, uçuşan dökümlü emprimeler ile gabardin var. Ketenler ise İpekyol için klasik olma özelliğini koruyor.
       Bu yıl koleksiyondaki renkler pudra pembeden başlayarak lila, gri, bej ve beyaza kadar uzanıyor. İpekyol gece içinse bu tarz kıyafetlerin işlemeli, boncuklu bluzlar, zarif ayakkabılar ve küçük çantalar kullanılmasını öneriyor. Ayrıca İpekyol’da Advantage Card ile üç taksitte alışveriş etme şansına sahipsiniz. Üstelik bugün İpekyol’da bu kart ile alışveriş ederseniz size yüzde 5 ekstra bir indirim yapılacak.

       Feminen çizgiler
       Beymen koleksiyonunda bu yaz işkadınları için detaylarda yalın çizgilerde feminen ceket, etek, pantolon takımlar, hareket rahatlığı sağlayan kolsuz diz altı elbiseler, uçuşan kumaşlarda etekler ve üzerlerine de renkli triko veya jarse ikili takımlar var. Beyaz, grinin tüm tonları, toz pembe, lila ve vanilya gibi pastel renklerin kullanıldığı koleksiyonda giysiler pamuklu streç kumaşlar, ketenler ve emprime şifonlarla hazırlanmış.
       Keten veya koton bir pantolon - ceket takımları ceketin altına nakışlı şantung veya şifon etek, ince bantlı yüksek topuklu ayakkabıları giyerek, minik boncuklu çantalar ile bambaşka bir havaya sokabilir; akşam kaçamaklarınızda da kullanabilirsiniz. Ayrıca pantolonlarının üzerine boncuk, volan ya da işleme ile dekore edilmiş minik bir renkli ikili takım giyerek ve bir paşmina yardımıyla gene farklı bir hava yaratabilirsiniz. Bu günlerde yüzde 30’a varan indirimlerle satın alabileceğiniz Beymen ürünlerini 31 Temmuz’a kadar Advantage Card ile beş taksitte ödeyebilirsiniz.

       125 renk 350 model
       Network Altınyıldız koleksiyonunda dünyada yaşanan trendlere uygun olarak kadınsılık ve sıcak renkler ön plana çıkarılmış. Keten ve pamuk ağırlıklı kumaşların kullanıldığı giysilerde kesimler bol ve kullanışlı. Şık ve rahat kesimli ceketlerin tümünde vatka kullanılmış. Diz altı etek ve elbiseler yine bu yaz işyerinde giyebileceğiniz kıyafetler arasında.
       Network 125 renk ve 350 model kullandığı koleksiyonunda koton likra ve koton malzemeli kolsuz ve truvakar, vücuda oturan rahat kesimli gömlekler de var. Bu kıyafetleri yine Network koleksiyonunda yer alan boncuklu askılı, sırtı ince bantlı toplar, canlı renkli trikolar, ince topuklu ayakkabılarla tamamlayarak iş dışında da kullanabilirsiniz.

       Ayakkabılar da çok şık
       Desa bu yıl ince bantlı ayakkabıları ofislere de taşıyor. Koleksiyonda siyah, kahverengi gibi klasik renklerin yanında kıyafetlerinizle uyumlu renkteki ayakkabıları bulmanız mümkün. Desa, evrak çantaları ve planörler için yine klasik renkleri kullanmış.
       Derimod bu yaz koleksiyonunda klasik renklerin yanında pastel tonlardaki ayakkabılara yer vermiş. Parlak derilerin kullanıldığı ayakkabılar bu yazın trendlerine uygun olarak ince bantlardan oluşuyor. Derimod’da ayakkabılarla uyumlu renklerdeki çantalarda bulunabilir.

Sade ve güzel

Çekimlerimizde bize yardımcı olan Estee Lauder Makyörü Tolga Kaya makyaj tekniklerini anlattı:
       “İş kadınları son derece sade diğer yandan belirgin bir makyajı tercih etmeli. Yüzdeki kusurları kapatmak ve cildi daha güzel göstermek için aynı zamanda pratik olan fondöten - pudra veya krem pudralar kullanılabilir. Fondötenlerin bulaşmayanlarını ve cildinizin rengiyle uyumlu olanları tercih edin. Çünkü bir yandan işe yetişmeye çalışırken vaktinizi giysinize bulaşan fondöteni temizlemekle harcayamazsınız.
       Göz altınızda morluklar ya da yorgunluktan kaynaklanan şişlikler varsa koyu renk kapatıcılar uygulamalısınız. Allığınız ise makyajınızdaki renklerle bütünlük içinde olmalı. Makyajda ve rujlarda bu yaz bej ile kahve tonları moda. Genelde iddialı renkler yok. Eğer gözlük kullanıyorsanız çok fazla göz makyajı yapmayın. Ama kirpiklerinizi dolgun göstermek için maskarayı yoğun şekilde kullanabilirsiniz. Ama mutlaka akmayan maskaraları tercih edin. Çalışan kadınların unutmaması gereken bir nokta var: Cildi temiz tutmak. Cildinizi temizledikten sonra mutlaka tonik ve nemlendirici kullanın. Çünkü güzel görünmeniz cildinizin bakımlı olmasıyla orantılı. Cildinize düzenli olarak dinlendirici maske uygulamayı da unutmayın."

       Estee Lauder makyajı
       Disappear göz altı kapatıcısı: 17 milyon 500 bin lira
       Revelation fondöten - pudra: 32 milyon lira
       Minute - Make up aydınlatıcı stick: 24 milyon lira
       Instant Sun bronz pudra: 28 milyon lira
       Automatic eye pencil (göz kalemi): 21 milyon lira
       More Than maskara: 17 milyon 500 bin lira
       Eye shadow (far): 15 milyon 500 bin lira
       Automatic lip pencil (dudak kalemi): 20 milyon lira
       Pure Color ruj: 14 milyon 500 bin lira